Voor anker in Prince Rupert Bay, Dominica

We zijn vroeg wakker en gaan om 8 uur anker op achter de Sylfer aan richting Dominica, Prince Rupert Bay. We zeilen vrij scherp aan de wind recht op ons doel af, met het grootzeil en de genua gereefd. Vlak voor we de hoek om gaan naar Prince Rupert Bay komt ‘Lawrence of Arabia’, de eerste boatboy in een gele vissersboot aanstuiven. “Welcome, I want tot offer you my service”. “Thank you, we don’t need anything at the moment” geven we als antwoord. Dan kijkt hij naar onze vlag en wordt helemaal gek. “Dutch, you’re dutch, they won yesterday with 5-1 from Spain!!!” Ok, en wij ons maar afvragen of ze op Dominica ook voetbal kijken. Dit belooft wat!

Op de ankerplaats is het vrij rustig. Wij ankeren ruim achter het waterkraantje aan de boei. Er komen nog een paar boatboys langszij die ons een tochtje naar de Indian River willen verkopen. Maar we hebben niets nodig. We willen alleen weten of er een BBQ is morgenavond. Traditioneel verzorgen de boatboys op zondag avond een BBQ met drank. Dit hebben we vorig jaar gemist en willen we nu wel eens meemaken. Maar niemand weet het… het is laagseizoen, er zijn niet zoveel boten… ze verwachten van niet. Maar als we het even alter weer aan de volgende vragen geeft hij een volmondig ja. Dus we besluiten een paar dagen te blijven liggen en de BBQ mee te pakken, ondanks de extra kosten dat dit met zich mee brengt omdat we inklaren in het weekend (60 EC i.p.v. 10 EC). De mangoboom bij de douane waar we vorig jaar zoveel mango’s hebben meegenomen is helaas al leeg. “Je bent te laat” zegt de douane man, een week geleden hing ie nog vol! Sjips…. En dat terwijl we in dezelfde tijd hier zijn.

We leggen de dinghy aan de dinghydock bij de markt. Aan de kant belanden we bij Arbeeeee een bioscoop uit 1970. Door het digitale tijdperk niet meer in gebruik. Het oude scherm hangt er nog en de oude monitor staat onder het stof tussen een paar van de banden afgerolde films. De ruimte wordt nu vooral gebruikt voor (dans)feesten. In de foyer zit een klein restaurantje. O ja en we zien overal TV’s met voetbal!!

De zondag benutten we om de boot eens goed aan de onderkant schoon te maken. We liggen op ondiep helder water en plonsen er in. Met de hand wrijven we zo de groene smurrie er af en alle (kleine) beginnende pokken krabben we er af met onze nagels. De onderkant ziet er weer top uit! De BBQ gaat niet door… altijd weer een verrassing in de Caribbean…. dus we eten bij Arbeeee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *