Voorraden aanvullen bij de Leaderprice

De Leaderprice heeft een eigen dinghysteiger

De Leaderprice heeft een eigen dinghysteiger

Afgelopen nacht schrokken we wakker van een hoop kabaal. We dachten eerst dat het een paar feestgangers waren die een beetje te laat thuis kwamen. Maar als we naar buiten stappen kijken we recht in de schijnwerpers van een grote vissersboot, die zich heel voorzichtig vlak langs de achterkant van onze boot manoeuvreert. Het gaat gelukkig goed. Ze gaan weer vissen. De lege kooien liggen aan dek.

Ons water is op. Gelukkig hebben we nog 95 liter in jerrycans, die we in de tank gooien, maar we moeten wel tanken voor we verder naar het zuiden varen.

Voorraden aanvullen met de dinghy

Vandaag staat in het teken van boodschappen en dat doen we hier met de dinghy. We kunnen de dinghy praktisch bij de grote winkels zoals Leaderprice (soort Franse Lidl) en Carrefour voor de deur leggen. Vanaf de ankerplaats varen we richting een kleine ingang bij de mangroven. Daar spotten we een gezonken schip met daarop de tekst ‘Marimer’ met een pijl naar rechts en we varen hier naar binnen. Dwars door de mangroven. Het water is kalm, het is er stil en we zien alleen maar mangroven links en rechts…. zitten we hier wel goed? En dan ineene zien we aan het einde van het kanaaltje bebouwing. We varen een klein kommetje in waar we onze dinghy vastbinden aan een trap. Hier zitten een aantal (scheeps)winkels en lopen we naar de Carrefour. Daarna loop ik binnendoor naar de Leaderprice, terwijl Ben de boot omvaart naar de steiger van de Leaderprice.

In de Leaderprice worden we getrakteerd op een dansact, omdat ze 20 jaar bestaan.

Als het lijstje is afgewerkt en de boodschappen zijn betaald rijden we de volle boodschappenkar naar de steiger om de hoek en zetten vier volle tassen in onze dinghy. It’s so easy! Vuilniszak er over heen tegen opspattend water en we kunnen weer retour boot.

Wat voor voorraden kopen we hier dan vooral?

  • Basic artikelen: zoals pasta, broodmeel, honing, wasmiddel, tandpasta, vuilniszakken etc.
  • Lokale producten: zoals Franse kaasjes, worstjes, broodbeleg, dikke yoghurt.
  • Back up producten: die we kunnen eten als er niet meteen een winkel met vers voor handen is of we even geen zin hebben om te sjoppen, zoals; crackers (voor als er geen brood is), blikjes met mais, doperwtjes, bonen, zelfs spruiten en witlof (geen idee of dat lekker is uit blik??) etc.
  • Drinken: houdbare melk, pompelmoesvruchtensap (zo lekkerrrrr), thee, (oplos)koffie, wijn in grote pakken etc.

Eenmaal bij de Blabberboot laden we de boodschappen aan boord en stouwen alles moeiteloos weg onder de banken. De boot zit weer vol en we kunnen er voorlopig tegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *