We blijven een dagje liggen op Cayo Largo, Cuba

Is ie echt?

Is ie echt?

TOET! Er komt een duwbak aanvaren door de vaargeul. We halen ons anker op en kruipen voor de zekerheid toch maar iets naar voren. Liggen we meteen goed als we een dagje naar de kant gaan.

Cayo Largo del Sur is onderdeel van de Canarreos Archipelago en het is eigenlijk een resort eiland. Je vindt er voornamelijk toeristen in de vele resorts en de Cubanen die er zijn, werken in de toeristen industrie. “Vamos a crocodillos?” Echt? Hebben ze hier krokodillen? Met het toeristentreintje, dat meer weg heeft van een speelgoed treintje, worden we samen met de Puff bemanning naar de krokodillen gereden. Achter het hek ligt half in het water een krokodil. Doodstil. We zien hem niet eens ademen. Is hij wel echt? Hij lijkt wel van steen. Hij knippert niet eens met zijn ogen…. Nee hij is niet echtMzeggen we ongeloving. Deze is vast neergelegd voor de toeristen! Ondertussen blijven we wel veilig achter het hek…. En er staat geen vrijwilliger op om hem een flinke por in zijn zij te geven… En toch leek hij niet echt… Mmmm, we zullen het nooit weten 🙂

Dit speelgoed treintje rijdt ons rond over het eiland

Dit speelgoed treintje rijdt ons rond over het eiland

Daarna worden we met het treintje afgezet bij Playa Blanca, zodat we langs het strand verder kunnen lopen naar het hotel, waar we later door het treintje weer worden opgepikt. Het strand is spierwit en het water ongekend azuurblauw. Terwijl ik sta te fotograferen komt er een naakte man voorbij! ok, het is dus ook een naaktstrand! Ehhhh… En door….

We zijn weer terug in het azuur blauwe water!

We zijn weer terug in het azuur blauwe water!

Er komt ineens een naakte man voorbij... Neee, niet op de foto!

Er komt ineens een naakte man voorbij… Neee, niet op de foto!

Bij het hotel hebben ze een bubbeltjesbad en zwembad. Ben gaat al uit de kleren. “Mag dat wel?” vraagt Leon nog…. Ben ligt er al in. “Het is gemakkelijker om vergiffenis te vragen, dan toestemming.” Plons! Leon ligt er ook in!

Ff afkoelen...

Ff afkoelen In het bubbeltjes bad….

Muziek uitwisselen met bluetooth bij de immigratie

Op de terugweg lopen we meteen langs de immigratie om ons af te melden. De dame zit zwingend achter haar bureau en eet een pompelmoes, terwijl ze een Cubaans muziekje afspeelt op de PC. Lekker! “Tu quires?” zegt ze terwijl ze naar de koelkast loopt. Voor ik het weet krijg ik twee grote pompelmoessen! Un regalo! Dat we morgen pas weg gaan, maakt deze dame niets uit. We kunnen ons gewoon nu al afmelden. Terwijl ze de papieren in orde maakt, speelt ze de muziekclip ‘Malecon’ van Pitbull op de PC en wisselt Ben via bluetooth muziek met haar uit. Bij ‘Tsunami’ kijkt ze verrast op, beweegt meteen mee en maakt het gebaar van kom maar op. Die wil ik ook! Dit is nog eens leuk uitklaren!

We krijgen pompelmoesen kado van de dame van immigratie

Yummie! We krijgen twee grote pompelmoessen kado van de dame van immigratie…

1 reactie op “We blijven een dagje liggen op Cayo Largo, Cuba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *