We gaan de boot leeg lezen

Dwarsliggers

Dwarsliggers

Watte? Horen we jullie denken… Dit vraagt wat uitleg. Vanuit Nederland sjouwen we een flinke hoeveelheid fysieke boeken mee aan boord. Niet echt nodig, omdat we daarnaast ook maar liefst 4000 boeken aan epubs bij ons hebben. Genoeg leesvoer voor de komende jaren! Maar we konden (nog) geen afscheid nemen van de fysieke boeken, gewoon omdat we ze nog niet hadden gelezen. De slaapruimte in de voorpunt staat vol met marketingboeken, waar ik eindelijk tijd voor dacht te hebben en in de achterkajuit staan voornamelijk leesboeken.

We zijn nu bijna twee jaar onderweg en de boeken staan er nog! Het excuus? Geen tijd of andere verleidingen die er voor zorgen dat de voorraad aan boord niet slinkt, zoals die eene epub waar iedereen het over heeft eerst lezen, een boekenkast vol met leuke boeken op de jachtclub die je echt niet kunt laten liggen of een boek van een medezeiler. En zo nemen we ongemerkt heel wat extra kilootjes met ons mee. Het wordt tijd dat er weer wat ruimte komt in de Blabberboot. Dus vanaf nu lezen we alleen nog maar fysieke boeken. De kaart met epubs blijft voorlopig onaangeroerd. En we lezen van alles door elkaar…. een literaire thriller van Herman Koch, Haantjes van Kluun, Doorzakken bij Jamin van Hanneke Groenteman, lovestories, dwarsliggers, fictie en non fictie, maar ook stapels magazines, vakliteratuur, gratis blaadjes van- en over de Caribbean (allemaal digitaal te krijgen) en uitgescheurde artikelen uit de Zeilen over plaatsen waar we langs dachten te komen.

Gaat Blabber voortaan boekloos door het water?
Nou nee niet echt. Hebben we het al gehad over de boeken in de kajuit? Daar hebben we nog de nodige nautische boeken staan. Voornamelijk vaar- reis- en Doyle gidsen, een EHBO boek, weerboeken, woordenboeken… allemaal voor het grijpen. Erg nuttig, nodig en handig als fysiek item aan boord. Maar digitaal maakt ook op dit soort boeken een inhaalslag. Ons fysieke knopenboekje heeft het af moeten leggen tegen de 3D app op de iPhone. Veel beter, door 3D duidelijker en het neemt minder plaats in.

Ruilhandel
En boeken zijn nog steeds een leuk ruilmiddel onder zeilers. Zo krijgen we nog eens boeken die we zelf niet eentweedrie zouden uitkiezen, maar waar we wel door worden verrast.

Langzaam komt er weer lucht in de Blabberboot. Maar als er net wat extra ruimte op de boekenplank in zicht komt, krijgen we van een medezeiler een pareltje van maar liefst 850 pagina’s (6 cm dik). Het boek ‘Alaska’ van James A. Michener, de man die ook het boek ‘De Antillen’ heeft geschreven. Een aanrader als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Caribbean. Tja, die kunnen we echt niet weerstaan. En we zetten hem op met moeite verkregen vrije ruimte!

Voor de zeilers
De edities van de gratis blaadjes over de Caribbean zijn ook digitaal te downloaden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *