We hebben de vulkaan beklommen

Achter ons anker in Isla Graciosa

Achter ons anker in Isla Graciosa

Isla Graciosa is een klein eilandje van 6 bij 2 kilometer en ligt tegenover de noordkant van Lanzarote. Toen we gisteren in de baai aankwamen hadden we even de neiging om verder te varen, omdat deze weinig beschutting geeft. Maar we hebben ondanks een pittig windje een rustige nacht gehad achter ons anker.

 

Appeltaart!
Om 12 uur werden we via de marifoon uitgenodigd voor vers gebakken appeltaart aan boord van de Nostress. Gewoon omdat we hier met z’n allen zo gezellig liggen. Helemaal … heerlijk, om met Thea’s woorden te spreken.

Zelfgemaakte appeltaart van Thea aan boord van de Nostress

Zelfgemaakte appeltaart van Thea aan boord van de Nostress

Vulkaanbeklimming

Daarna zijn we in de bijbootjes gesprongen en naar de kant gevaren voor een beklimming van de vulkaan. Wat niet zo steil leek (het was maar een klein vulkaantje) bleek een behoorlijke klim omhoog. Er was niet echt een pad. Boven op de berg hebben we foto’s gemaakt van het prachtige uitzicht op het water, de ankerplek en elkaar.

De beklimming was niet geheel zonder gevaar

Ing on top of the vulcano!

Ing on top of the vulcano!

Tijdens de afdaling lette ik even niet op en gleed ik zijwaarts weg. Ik knalde met mijn hoofd op een steen van lava en hield er een gebroken glas in mijn zonnebril, een bult, blauwe plekken op mijn been en buik en een deuk in mijn ego aan over. Lava is niet zacht kan ik je vertellen! Helaas is het mijn enige zonnebril op sterkte, dus ik moet het er voorlopig mee doen. Ik kan gelukkig prima om de barsten en plakband heen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *