We liggen op eigen kiel in Cartagena de Indias!

Kartagena, een stedeken in Zuid Amerika

Kartagena, een stedeken in Zuid Amerika

Pinch me! We liggen voor anker in Cartagena de Indias. De stad die in vroegere tijden door vele grote zeehelden & piraten is bezocht en nu zijn wij aan de beurt! Met goede bedoelingen uiteraard 😉 We kunnen het nog niet geloven. Dit is zo bijzonder. We zijn in Latijns Amerika.

Kleurrijke straatverkopers

Kleurrijke straatverkopers

De historische binnenstad ligt op loopafstand van Club Nautico. Het is ongeveer 15 minuten lopen. Vanuit Club Nautico lopen we naar links en volgen het pad langs het water. Dit pad wordt in de ochtend gebruikt door joggers en in de avond door liefdesstelletjes (mooie combi!). Het is “Hola, buenas dĂ­as” hier en “buenas dĂ­as” daar… Iedereen reageert even aardig. Zelfs de zwervers zijn vriendelijk! Aan het einde ga je rechts en daarna weer links en dan kom je uit op een drukke weg en bij een van de bruggen die het eiland Manga met het vaste and verbind. Eenmaal over de brug loop je rechtdoor en zo de oude historische binnen.

Als we voor de eerste keer onder de poort Reloj door de oude ommuurde stad binnen stappen zijn we verbaasd. Het is net of we een openluchtmuseum instappen. We zien zo veel, we komen ogen te kort. Deze wereld is ooit geschapen in 1533 en staat sindsdien in tijd stil. Alle pracht is bewaard gebleven. Mooie oude gebouwen, hoge poorten, oude deurklinkers, balkonnetjes met overhangende bougainville, warme gele, rode en bruine kleuren. Oude smalle straatjes, overal verborgen binnenplaatsjes, pleintjes en parkjes waar het geluid van buitenaf totaal wegvalt en we niet meer door hebben dat we in een grote stad met meer dan een miljoen inwoners zijn.

Ik weet van gekkigheid niet waar ik kijken moet, alles zuig ik in me op en ondertussen kijk ik met argusogen naar de hoge stoepranden. Deze overleven mijn enkels niet. Dus hoe mooi ik alles ook vind, ik moet ook naar de grond blijven kijken om niet van de stoep te vallen of in een gat te stappen…

Op straat wordt van alles verkocht. Hoeden, leesbrillen, kopjes koffie, belminuten, loterijbriefjes, lollies, T-shirts, pakjes kauwgom, fruit, tassen, Botero beeldjes, tekeningen, sieraden… Maar een vriendelijk “no lo necesito, lo siento”, laten ze je vriendelijk met rust. Het fruit is om van te watertanden en de manier waarop ze de mango’s presenteren is een beleving…

Cartagena oud en nieuwHet grappige is, Cartagena heeft twee gezichten. Buiten de oude stad heb je bv. Boca Grande een schiereiland met enorme torenflats. Deze zie je overal op de achtergrond. Wij hebben dit oude en nieuwe beeld goed kunnen vangen tijdens een wandeling op de oude murrales (stadsmuur) van Cartagena. Een muur die ongeveer 10 km lang is en waar we bijna overal over heen kunnen lopen. Het biedt een prachtig uitzicht op de oude stad en de zee.

Dit is even snel een eerste sfeer beschrijving van het oude Cartagena. Wij dompelen ons helemaal onder en lopen wat af in deze mooie oude stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *