We lopen de voorraden weer eens na…

Blik met wel hele zware perzikken!

Blik met wel hele zware perziken!

En dat is maar goed ook! Alle boodschappen die we nog aan de andere kant van de oceaan hebben gekocht gaan we nu opmaken. In principe missen we hier in de Caribbean niets aan eten & drinken, alles is te koop en het is fijn als je af en toe de spullen ververst. Alle bakskisten en kasten gaan leeg en worden meteen schoongemaakt.

Wat levert deze zoektocht in ons op: een paar blikken houdbare ham, stroop, rode kool, asperges, paprika, mosselen in een glazen potje en een blik perziken op zware siroop die spontaan begint te lekken als ik hem oppak. Wat ben ik blij dat het nu gebeurd en niet ongemerkt. Dan had de plakkerige siroop op de watertanks gelekt waar we niet echt goed bij kunnen… we moeten er niet aan denken. De meeste spullen vallen gelukkig nog ruim binnen de houdbaarheidsdatum en kunnen we de komende week opmaken..

Allemaal beestjes....

Allemaal beestjes….

Rijst met kruipende en vliegende zwarte beestjes…
Tijdens de opruimwoede kom ik ook nog wat ‘gesmolten’ bouillon blokjes tegen. Deze kunnen voortaan beter in de koelkast worden bewaard. En de rijst uit Curaçao blijkt vol extra proteïnen te zitten! Door de plastic opbergbak zien we kleine zwarte torretjes kruipen en vliegen door de rijst…. Ze eten zich zelfs een gaatje door het pak heen. We gooien alles over boord, vissenvoer.. Dan maar geen rijst meer.

In de waterdichte rijst ton gaat voortaan alleen nog broodmeel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *