We maken weer zeemijlen

Het melkmeisje: wWe varen voor de wind met uitgeboomde genua en grootzeil. Dat noemen ze het melkmeisje.

We varen voor de wind met uitgeboomde genua en grootzeil. Dat noemen ze het melkmeisje.

Dag 10 op zee –  We hebben een lekker constant windje uit het Noordoosten van 20 knopen en maken eindelijk weer afstanden. Onze dagafstand was 133 mijl! Yes! Ik heb net nog gribfiles opgehaald en het ziet er naar uit dat we deze wind voorlopig een paar dagen blijven houden. Dus de zeilvoering blijft staan; de genua uitgeboomd en gefixeerd op stuurboord en het grootzeil met bulletalie gefixeerd op bakboord.

Ben heeft net het inspectierondje achter de rug. Hij checked dan voor de nacht weer invalt alle rvs verstaging, lijnen (of ze niet schavielen), zeereling, splitpennen, lummelbeslag, blokken en hij kijkt nog even op het voordek. Daarnaast gaan de zonnepanelen naar beneden en we hadden een volle vuilniszak en deze gaat naar het voordek bij de ankerketting.
Positie om 20.15 UTC: 11.12.359 N bij 044.13.617 W
Wind: rond de 20 knopen
Snelheid: 6 knopen
Koers: 251
Nog 730 mijl te gaan
Ik heb nog een bericht van onze sailmail provider gekregen en we hoeven ons geen zorgen te maken over het aantal zend-minuten. Voorlopig kunnen we nog elke dag weerberichten ophalen en de website updaten. Dus we proberen de website dagelijks bij te houden! En ik kreeg nog een tip van de Gabber over het ophalen van Amerikaanse weerfaxen via de SSB. Ik ga dit morgen eens uitproberen. Je krijgt dan als het goed is een weerbeeld voor 3 dagen en het gaat niet van je sailmail minuten af. Klinkt interessant. Als het werkt, morgen een vervolg.
Onze kerstavond kan niet meer stuk. We hebben een heerlijk Marokkaans prutje gegeten met verse pompoen, appel, rozijnen, uien, knoflook, paprika en nog veel meer. Gestoofd, met rijst. En tijdens het dagelijkse contact met de Sark via de SSB kregen we deze keer “stille nacht” op de fluit door Elsa. Geweldig!

Morgen zetten we de kerst cd weer op en pakken ons kerstkadootje uit!  Ho ho ho, vanaf de diepblauwe zee wensen we jullie allemaal een hele fijne kerstavond en geweldige eerste kerstdag! N-Joy!!
Tot het volgende zeebericht!

2 reacties op “We maken weer zeemijlen

  1. Vanuit het regenachtige ‘s-Heerenberg wensen wij jullie fijne kerstdagen, met goede wind, genoeg vliegvissen voor een lekker maaltje en vooral veel mooie verrassingen en uitdagingen.

    We genieten van jullie verslagen!!

    Truus en Bert

  2. Lieve alledrie,

    Een hele fijne Kerst toegewenst voor jullie op deze toch wel heel bijzondere 25 december 2012!!!!!!!!
    Liefs, Hetty en Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *