We zijn getagged door STINAPA

Geweldig leuk boekje met alle onderwater dieren & planten uit deze omgeving

Geweldig leuk boekje met alle onderwater dieren & planten uit deze omgeving

De watertanks zijn he-le-maal leeg en we moeten nodig onze watervoorraad aanvullen. We hebben maar liefst 3 weken met onze watervoorraad van 340 liter gedaan (sinds Grenada). Best netjes, als je bekijkt dat we soms wel twee keer per dag hebben gesnorkeld/douched op Los Roques.

Bij de Marina kun je water tanken en we roepen ze op via de VHF. We binden de dinghy aan onze mooring vast. Een kwartiertje later liggen we met de Blabberboot voor de waterkraan en gooien we de boot vol met water, incl. de lege jerrycans & waterflessen. Nu we er toch zijn, tanken we gelijk maar even diesel voor de motor en benzine voor de dinghy. Alles zit tot aan het randje vol en we kunnen er weer even tegen.

Bonaire is een duikwalhalla
Als je van watersporten zoals wind&kitesurfen, duiken en/of snorkelen houdt moet je op Bonaire zijn, het is een waar duik walhalla! Vervolgens huur je hier gewoon een pick-up en je stopt bij een van de vele gele stenen langs de kant van de weg. Deze stenen markeren de duikstekken. Daar trek je je duik/snorkel spullen aan en je loopt zo het water in. Dit is toch wel uniek. Op het plattegrondje van Bonaire zien we dat er maar liefst 63 duiklocaties zijn en op Klein Bonaire zijn ook nog eens 26. Hier kom je een vakantie wel mee door!

Wij kopen voor 25 dollar een combi penning voor het snorkelen/duiken en de entree van het Nationaal Park. Hiermee zijn we in een keer klaar en kunnen we alles doen, zonder dat er nog eens extra kosten bij komen. Koop je bv. alleen een snorkel penning dan komen er later weer kosten bij als je wilt duiken of naar het park gaat.

De tag moet je altijd bij je hebben als je gaat snorkelen of duiken. En je moet als je het park in gaat of bij controle  een geldig ID (met foto!) en het betalingsbewijs overleggen.  Het betalingsbewijs is gewoon papier… niet handig blijkt al bij onze eerste snorkeltocht op Klein Bonaire. Hij wordt zeik nat! Gelukkig nog wel leesbaar en heel, dus we hebben het bewijs meteen te drogen gelegd bij thuiskomst.

Fish of the day: Trunkfish (de gevlekte trompet vis)
Tijdens de snorkeltocht kwam ik deze keer de gevlekte trompet vis tegen. Een soort gevlekte paling die zich vooral verticaal hangend door het water beweegt. Het liefst verstopt tussen de koralen, zodat hij niet opvalt en zich op kleine onschuldige visjes kan storten. Hij kan wel een meter lang worden en heeft best wel een enge bek als je hem van dichtbij bekijkt!

Raar bekkie!

Raar bekkie!

De trompetvis verscholen tussen het koraal

De trompetvis verscholen tussen het koraal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *