We zijn in Suriname!!!

Bruin water!

Bruin water!

Waterland/Suriname – Dag 16 – We hebben een geweldige laatste nacht gehad. Het waaide nog steeds tussen de 15 – 20 knopen en we bleven mooi vaart houden. ’s Morgens rond 11 uur waren we bij de uiterton. We zijn rustig naar binnen gezeild, met de motor stand bye. Er stond nog steeds een pittig windje met maar liefst 20 knopen. De Dixbay lag bij Parimaribo voor anker en kwam in de dinghy naar ons toe varen. Maar we gingen zo hard dat om met Idris woorden te spreken het kansloos was. Uiteraard wel gezwaaid! Na Paramaribo moesten we nog 8 mijl zeilen.

 

Ben moet zich nog scheren!
Ben moet zich nog scheren!

Op de uitkijk, waar is Marianne??!!

De aanloop van de marina Waterland was geweldig en verrassend. We werden door alle regelkunsten van Marianne verwacht. Ze hadden een plaatsje voor ons vrij gemaakt aan het begin van de steiger, we konden tegen de stroom in aanleggen. Wel even spannend maar perfect. Toen we aanliepen begonnen alle boten spontaan te toeteren. We kregen er kippenvel van. Heel bijzonder om zo binnengehaald te worden. Op de vingersteiger stonden ze klaar om onze lijnen aan te pakken. Eenmaal vast begon iedereen spontaan te zoenen en ons welkom te heten. Overweldigend en heel warm! Marianne stond klaar met champagne en glazen en we hebben hebben deze heerlijk genietend van het uitzicht in de kuip opgedronken.  Wow, we hebben het gehaald, 1990 mijl gezeild!

Bijna in Waterland, spannend!!

Bijna in Waterland, spannend!!

Aan de steiger liggen veel Nederlandse boten, waaronder de Waltzing Matilda, Sail Away, Accapella, Barnstormer, Sylpher, Regina, Mathiba en Annalena. Velen kennen we van de voorbereidingen en het lukte ons maar niet om ze te ontmoeten. Nu 4 maanden later is het eindelijk gelukt! Ontzettend leuk om ze allemaal weer te zien.

Marianne en Cees hebben een huisje gehuurd op het resort en Marianne had ook nog Surinaams eten geregeld voor deze avond. Wat een toppertje! We hebben lekker op de veranda voor het huisje gegeten. Wat een luxe, na 16 dagen hoefde ik even niet meer te koken. En het was lekker!

De nacht hebben we heerlijk geslapen. Geen gewiebel. Gewoon lekker stil. Wel heeeeel warm!!

Onze positie: 05.39.514 N bij 055.03.841 W

1 reactie op “We zijn in Suriname!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *