Weer een stukje verder naar het zuiden…

Onderweg...

Onderweg…

Hoe leuk we het hier ook vinden, we moeten verder richting het zuiden. Waarom? Officieel start het hurricane seizoen op 1 juni. De meeste hurricanes volgen later in het seizoen, maar daar kunnen we niet op vertrouwen. Vandaar dat we langzaam richting het hurricane veilige zuiden afzakken. De lijn vanwaar we in principe weer veilig liggen voor hurricanes ligt ter hoogte van het eiland Bequia. Het eiland hoort bij St. Vincent en de Grenadines en is vanaf hier ongeveer 100 mijl ten zuiden. Het weer proberen we elke dag te checken. Tot nu toe is het vrij rustig stabiel weer. Mocht er slecht weer aankomen dan gaan we anker op en zeilen in 1X door naar Grenada. Maar zolang het weer goed blijft, zakken we langzaam af naar het zuiden en houden we alles goed in de gaten via internet.

Fort de France, de hoofdstad van Martinique ligt 20 mijl naar het zuiden. Het eerste stuk kunnen we lekker zeilen, daarna gaat de motor aan en motoren we het laatste stuk recht tegen de wind in naar de ankerplek bij het oude Fort, dat nog steeds door het leger in gebruik is. Er liggen aardig wat boten voor anker in de Baie des Flamands. Wij vinden een mooi plekje.

Rond 16.00 uur gaan we naar de kant. De dinghy leggen we aan de boulevard voor de muziektent. De groente markt, die ’s morgens om 5 uur al start gaat net dicht, evenals de meeste winkels. Ze houden het vroeg voor gezien in Fort de France. De Leaderprice is gelukkig nog open. Terug bij de dinghy wordt er al stevig muziek gemaakt in de muziektent. We kunnen het horen vanaf de boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *