Welcome to Miami, USA Southbound

Dit liedje van Will Smith zit al de hele tijd in mijn hoofd, terwijl we skyline van Miami in ons vizier krijgen. Een tocht van 25 mijl, waar we door vertraging bij de bruggen maar liefst 8 uur over doen. Miami is ons eindpunt op de ICW en Amerika. Ons visa is binnenkort verlopen en dan gaan we oversteken naar de Bahama’s. We passeren de laatste brug. De Antares vaart achter ons en raakt helaas met zijn VHF antenne de brug. De bruggen op de ICW zijn in principe allemaal 65 ft hoog, behalve deze eene, The Julia Tuttle Bridge (Mile 1087.2) in Miami. Ze is ‘the exception’ op de regel met maar 56 ft. Een foutje van de bouwer, die de Antares uiteindelijk zijn VHF kost. Sjips, en dat bij onze allerlaatste brug op de ICW. A real bummer.

Op naar de Southbeach ankerplaats

Vanwege laag water kunnen we niet ankeren bij Southbeach. Er zit namelijk een ondiepte van 1.70 direct na Venatian Causeway bridge. Wij varen voor de nacht iets verder door en de volgende morgen een uur voor hoog water voorzichtig terug richting de ondiepte. Zo hebben we in ieder geval nog opkomend water, mochten we toch vastlopen. Maar het valt mee, we hebben genoeg water onder de kiel en bereiken de ankerplaats probleemloos. We laten ons anker vallen achter de Twenste Meid die we sinds Curacao niet meer hebben gezien. “Koffie?!!” vragen ze dan ook meteen. Gezellig. Naast de Twentse Meid wonen er nog meer bekende buren in onze achtertuin. Wat dachten jullie van Gloria Estafan? Ja die van de Miami Soundmachine! Ze woont op steenworp afstand achter ons, op Star Island.

Fedex selfservice

Geen wachtrijen!

Selfservice bij FedEx

En dan liggen we weer op de ankerplaats waar we ruim 5 maanden geleden begonnen zijn aan de ICW. Het is weer heerlijk om hier te liggen. De ankerplaats bij Southbeach is een geweldig. Af en toe zwemmen er dolfijntjes voorbij. We liggen relaxed, kunnen geweldig bevoorraden en de laatste klusjes doen voor we de Golfstroom oversteken naar de Bahama’s. Onze SSB en Sailmail werken bv. weer! De supermarkt, internet en wasserij zitten om de hoek. Bij FedEx (die met een pijl in het logo, ja) maken we nog even de laatste kopieen en een uitdraai van de inklaar documenten die we nodig hebben voor douane en immigratie van de Bahama’s. En met het openbaar vervoer kunnen we zo met de bus richting downtown om nog een beetje cultuur te snuiven.

Een documentje printen doe je tegenwoordig met je credit card. Self service, geen wachtrij, hufterproof en intuitief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *