Wij blijven een dagje liggen in Muros

We worden wakker met een grote groep mensen die in het lage water aan de kant met flinke schepnetten schelpen vangen bij afgaand tij. Mooi gezicht.

We blijven een dagje liggen en gaan met het bijbootje weer richting de marina. Daar worden we weggestuurd. De man was niet blij met onze komst. “Die bootjes gaan maar  voor anker en dan komen ze met de bijbootjes naar onze privat marina…” He was not amused… Uiteindelijk mochten we toch tot 2 uur blijven liggen. Daarna de boot in de haven bij de vissersbootjes gelegd.

In de bibliotheek geinternet. Het was er druk, achter elke PC zat wel iemand (20 PC’s). Op de markt hebben we verse tomaten, paprika, twee overheerlijke perziken en een  eigengemaakt flesje alberino gekocht. En op de vismarkt hebben we verse mejilones (mosselen) gekocht’. Eenmaal terug aan boord bereid met sambal en laurier. Samen met verse sla rijst en zelfgebakken brood een hele maaltijd. Irisch coffee met slagroom toe.

Om 22.00 uur starte de valwinden weer en begon de Franse buurman richting de boot van Paul te krabben. Hij lag eerst tussen ons in en daarna achter Paul!! Je kan dan zelf wel een goed anker hebben, maar de boten om je heen zijn dan de zwakke schakel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *