Yo man, we zijn in de Caribbean

Heerlijke fruitstalletjes in Tobago

Heerlijke fruitstalletjes in Tobago

Gisteren rond 16.00 liepen we na een geweldige laatste zeildag de haven van Scarborough binnen. Scarborough is de hoofdplaats van Tobago en een van de twee plaatsen in Tobago waar je volgens de pilot in kunt klaren. De ankerplaats viel ons wat tegen. Er is heel weinig ruimte en je ligt naast de landingsplaats van de snelle cat naar Trinidad. Er lagen al 3 zeilboten (waaronder de Acapella) en wij moesten wel 4 keer ankeren voor we goed en wel lagen. Er is echt weinig ruimte en door de blubberige grond wilde het anker niet goed pakken. Dus nog maar een tweede anker uitgegooid en daarvoor moestne we onze dinghy weer tevoorschijn te halen, het stof zat er op. Hij heeft sinds Portugal in het vooronder gelegen.  Ook het tweede anker wilde niet goed houden, maar hij houd ons recht en voorkomt dat we heen en weer zwaaien, dus we laten het zo.

We liggen in de Carieb, wat een heerlijkheid!!! Helaas nog geen blauw snorkelwater in Scarborough, maar dat gaat gauw komen. No spang!
Positie: 11.10.749 N bij 060.44.172 W
Customs in Scarborough Tobago

Customs in Scarborough Tobago

Vandaag stond vooral in het teken van inklaren. We hadden ons er op gekleed (nette kleren, geen korte mouwen, hemdjes, korte broek en slippers) en dat loonde. De vrouw bij Immigration had niet verwacht dat we boaties waren! Daarna kregen we meteen een geweldige treatment; we mochten alle papieren direct aan haar bureau invullen en binnen 5 minuten stonden we weer buiten!

De volgende stop was Customs. Ook daar moesten we een formulier invullen (met nog ouderwets carbon papier ertussen, het bestaat nog!), werden alle andere papieren gekopieerd en kregen we helaas naast de gebruikelijke 50 TTS entree fee ook een penalty van 250 TTS (is iets minder dan 25 euro), omdat we gisteren na 16.00 uur aangekomen zijn. En wij hadden nog wel de turbo aan staan! We hadden ons voor 16.00 uur moeten melden bij customs.

2 reacties op “Yo man, we zijn in de Caribbean

 1. Goed hoor, in de Carib;~en….het goeie weer komt eraan, de stormen zijn gaan liggen, de regen heeft onze system weer gevuld en is ook opgehouden, kortom echt tropisch weer! Het zwembad wordt gevuld met nieuw water en jullie komen langzaam maar zeker deze kant op, het kan niet beter!
  Xx Gerard en Hetty

 2. 1 Februari,

  Je verjaardag vieren onder water met de vissen! Dat is weer eens wat anders dan met je familie. Hi, hi.
  Lieve Ben, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en Ingrid ook natuurlijk!
  Geniet van deze bijzondere dag op een bijzondere plek!
  Vanavond gaan we zeker op je proosten! Veel plezier.

  Liefs, Gerard en Hetty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *