Zeilen op de broodkruimels van Bauhaus

San Blas

Aankomst Achutupu

De charterboten zijn afgelopen nacht en vanmorgen vroeg vertrokken. We liggen weer met 3 schepen (Sylfer, Maraki en Blabber) voor anker, nog steeds naast de Guardia Civil. Om 10 uur gaan we anker op. De weg naar buiten is door ondieptes smal. Links en rechts zien we flinke brekers. We varen op het Bauhaus waypoint naar buiten vlak langs het dorp, gevolgd door de branding. De dieptemeter geeft onder de drie meter aan. Eenmaal op dieper water zetten we het grootzeil, even later gevolgd door de Genua. Motor uit. We zeilen! De digitale kaart houdt hier even op (grijs stukje), maar dat is ook de enige kaart die niet goed werkt.

San Blas

De track van Isla Pinos naar Achutupu

Dit is de eerste keer dat we zeilen met de waypoints uit het Bauhaus boek. Op de kaarten zien we rood/witte rondjes. Er naast staan de gegevens van de positie/waypoint. Ik heb ze allemaal op de plotter ingevoerd, zodat Ben buiten de route van waypoint naar waypoint kan volgen. Ik zit binnen en volg onze route nauwlettend op de laptop met de elektronische kaarten van Bauhaus. Bij twijfel sta ik buiten op de punt en gebruiken we beiden onze ogen op zoek naar ondieptes, die je goed kunt zien.

We zeilen om Ustupu heen naar het eilandje Achutupu (Dog Island). Zou het eiland zo heten omdat elke bewoner op de punt van zijn ulu een hondje heeft zitten? Het ziet er koddig uit! Tussen de eilanden door ligt weer een vrij nauw stuk met ondieptes en indrukwekkende brekers. Overal om ons heen liggen kleine eilandjes. Wij laten het anker een aardig stuk voor het eiland op 8 meter diep water vallen. Daarachter wordt het snel ondieper. Op de kaart zien we ook twee kleine eilandjes, die met het blote oog niet te zien zijn. Mocht de wind vannacht wegvallen, dan liggen we in ieder geval diep genoeg als we draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *