Zwoele nacht onderweg naar Trinidad

Chaguaramas Bay, Trinidad

Chaguaramas Bay, Trinidad

Tobago, Store Bay – Om 22.00 uur ging in het pikkedonker het anker van Blabber op in de Store Bay, Tobago. Ben stond op de voorpunt met een ledlichtje op zijn voorhoofd en haalde het anker op. Ik stond achter het stuurwiel om waar nodig gas bij te geven. Dankzij de goede voorbereidingen bij daglicht ging het perfect. Bij het wegvaren is Ben met een zaklantaarn op de voorpunt blijven zitten en zo hebben we toch maar mooi twee visnetjes omzeild.

Het wordt een kort tripje vergeleken bij de afstanden hiervoor, maar we pakken toch wat slaap en lopen om beurten wacht. Als systeem houden we deze keer 2 uur op 2 uur af aan. Ik begin met wachtlopen, terwijl Ben de eerste slaap probeert te pakken. En dan hebben we ook meteen het nadeel van een korte tocht te pakken… je bent nog niet moe genoeg en slaapt niet echt…. tegen de tijd dat je wegdoezelt gaat de wekker.

Het waait gelukkig lekker met 15 knopen wind en we hebben alleen de genua op gezet. De nacht is zwoel en in het begin helder met vele sterren. De maan ontbreekt. Later trekt er bewolking over, zijn de sterren weg en is het meteen echt donker. Tijdens mijn nachtwacht kreeg ik nog wel een flinke bui over mij heen. Mooie daarvan is dat het zout meteen lekker van de boot gespoeld wordt en alles lekker schoon en fris is. In de ochtend lagen we voor de groene en heuvelachtige kust van Trinidad en nam de wind af. Er stond 1 tot 2 knopen stroom langs de kust en we hebben de motor bijgezet om de vaart er een beetje in te houden, we wilden niet te laat binnen lopen.

Aankomst in Trinidad

Aankomst in Trinidad

Uiteindelijk zeilden we tussen het vaste land en eiland door richting Chaguaramas. Prachtig. Het water was vlak en het was stil. Eenmaal bij Chaguaramas was er een en al bedrijvigheid met (vissers)boten en scheepswerven. We probeerde de Nederlandse zeilboten, die hier al liggen, op te roepen, maar ze geven geen antwoord op kanaal 16. Meteen door naar het Customs dock en ingeklaard. Doordat we al ingeklaard waren in Tobago ging dit deze keer heel soepel en snel.


At your service
Fast Fred, een Amerikaan die hier een aantal maanden met zijn zeilboot Liberty in de winter ligt en alles over Trinidad weet, kwam ons op de ankerplek tegemoet varen. “Ankeren zou moeilijk worden”, zei hij. Alle ankerballen waren bezet en de plaatsen die open leken bestonden met name uit rotsgrond. Dat hadden we bij de eerste pogingen om te ankeren al ervaren. Hij kon ons wel vertellen waar de Sark lag en we zijn toen meteen naar de Tropical Marine gevaren. Hier was precies een plaatsje vrij en daar hebben we de Blabber ingeparkeerd! Later bleek dat de Sark deze plaats voor ons had gereserveerd. Toppertjes! We liggen geweldig, met stroom, water en douche, wat een luxe. En als een beetje gezonde tegenhanger van al deze positieve verhalen kunnen we melden dat de muggen terug zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *