Achter een mooring in Christmas Cove

Behind a free mooring in Christmas Cove

Behind a free mooring in Christmas Cove

Alweer om 6 uur wakker. Saskia is inmiddels veilig in Nederland. Er staat niet veel wind & golven en we varen naar Christmas Cove, in de St. James Bay bij het eiland Great St. James, op een afstand van ongeveer 2 uur varen. Ondertussen bak ik een brood.

Peter van de Azimuth, stuurde al een foto van een lege mooring die op ons lag te wachten. Eenmaal daar was de mooring ingenomen door een Malo. Dan maar het anker uit. No problem, we hebben hem toch en het is waarschijnlijk nog beter dan de mooring ook. Maar al gauw gooit er iemand los en besluiten we alsnog deze gratis mooring te pakken. Peter helpt wederom met aanleggen en we liggen gebeiteld.

Mayday, mayday, dinghy in distress…
’s middags ga ik met Brooke van de Azimuth en hun dinghy naar de overkant in de baai bij Budget Marine. Brooke vraagt nog aan Peter of er genoeg benzine in zit enzo en met een ‘you’re fine’ varen we naar de overkant. Ok nice, just checking guys… het is een pittige trip. We steken eerst de drukke vaarweg met grote en vooral snelle schepen over. Daarna manoeuvreren we tussen een paar ondieptes door. Onderweg zien we een gestrand zeilschip schuin op de klippen en zo varen we de haven met nogal wat verlaten bootjes binnen. We leggen de bijboot aan een oude vervallen dinghydock, die bijna uit elkaar valt. We lopen via de drukke hoofdweg naar het Foodcenter en doen daar de nodige inkopen. Wij hebben vooral behoefte aan verse groente en wijn…

De terugweg verloopt echter minder vlekkeloos…. De benzine is halverwege de trip toch op en we drijven midden op het water, eigenlijk de oceaan. We worden door de wind en best wel pittige golven in een nood tempo richting de kant en ondieptes gedreven… Wat nu? Geen stoere krachtpatser met snel motorschip in de buurt te bekennen. We liggen daar heel alleen te drijven en gaan langzaam richting dezelfde klippen als dat verlaten half gezonken zeilschip. Via de VHF roepen we Peter & Ben op. “Oh, oh… “ krijgen we als antwoord. Na een tweede ‘you’re fine’ beloven de mannen ons te komen redden met de Azimuth! Het duurt echter lang voor we enige beweging op de ankerplaats zien. Dus we besluiten te peddelen om uit de buurt van ondieptes en rotsen te blijven… Brooke klimt als een soort Pocahontas op de voorpunt van de dinghy en begint met de enige peddel als een gek te peddelen. Ik pak een oud waterhoosblik ehhh plastic en geef tegengas aan de andere kant. Zo peddelen we net hard genoeg om op 1 plaats te blijven.

Ondertussen doe ik nog een poging met de motor… en krijg hem nog twee keer aan de gang voor hij het definitief opgeeft. Wel genoeg om nog een stukje verder richting de ankerplaats aan de overkant van het vaarwater te varen. Terug naar plan A; peddelen! De mannen arriveren na ongeveer een half uur en wij stappen snel over op de Azimuth. Zeiknat, maar de boodschappen zijn droog overgekomen en de eieren zelfs nog heel!

Eenmaal weer veilig op de ankerplek terug naar ons eerdere plan: samen eten aan boord van Blabber. Peter en Ben maken een curry met papadums en banaan met limoen. Het klinkt als een goedmakertje, maar dit was al voor de hele boodschap onderneming afgesproken 😉 E.e.a. spoelen we weg met welverdiende koude Medalla biertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *