We hebben ‘de Alderney Race’ bedwongen

’s Morgens vroeg om 4 uur ging de wekker…. dit voelt niet echt als vakantie… Eerst getanked, daarna en route naar Guernsey. Om bij Guernsey te komen moet je door ‘De Alderney Race’. Een stuk water met heel veel stroom. Meerdere malen zijn we hiervoor gewaarschuwd. Toch hebben we de sprong gewaagd, deze race wilden we wel eens mee maken.

Mist!
Op de kop van de race werden we plotseling verrast door mist. Gelukkig was dit ook zo weer weg. En met de race viel het wel mee. We hebben max. 8 knopen gelopen. We hadden in de middag prima weer en bij aankomst werd het zelfs warm! Om de haven bij St. Peter Port op Guernsey in te mogen varen, moet je wachten op de haven meester. Die komt naar je toe varen en begeleid je naar een ponton, waar je kunt wachten tot er genoeg water staat. Er ligt namelijk een ‘drempel’ voor de haveningang en wij moeten met 1.90 diepgang wachten op hoger water voor we naar binnen kunnen. Als het water hoog genoeg is komt de havenmeester weer naar je toe varen en begeleidt alle boten 1-voor-1 naar een ligplaats. Bijzonder.

We konden bij een paar Fransen langszij en ik moest de Franse lingerie opzij schuiven om aan te kunnen leggen!

Wil je een stukje met ons mee varen? Bekijk dan ons korte filmpje van de tocht door de Alderney Race naar Guernsey:

4 reacties op “We hebben ‘de Alderney Race’ bedwongen

 1. Hoi reizigers,
  Leuk om jullie te volgen, We zien aan de gribfiles dat jullie westenwind hebben en morgen ruime wind, Prima bezeild dus. Klopt dat?
  We zijn toch wel jaloers hoor en als we zo’n filmpje zien dan zegt Belia: dat valt reuze mee dat durf ik ook wel. Ja Ja denk ik dan ;>>)
  Groetjes,
  Kees

 2. We hebben naar jullie gezwaaid vanuit Oostende, maar jullie waren al in Cherbourg….
  En nu al weer in Guersey en wij thuis! Wat een mooi filmpje van het zeilen, we varen mee. TheMa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *