Ankeren bij Soper’s Hole op Tortola

Morre is less!

More is less!

De zon schijnt weer! Yeah. We varen voor het lapje weg met een mooie 20 tot 25 knopen wind richting Sopers Hole, het zuidelijkste puntje van Tortola, het duiveneiland. Het schijnt dat er meer duiven dan inwoners zijn!

De haven is mooi beschut, maar diep en ligt vol met mooring ballen…. Wij willen echter ankeren en kunnen met moeite een plekje vinden. Uiteindelijk besluiten we terug te varen nar het begin van de baai en aan stuurboord kant te ankeren achter een ondiep stukje op 15 meter diepte. De eerste keer komen we te dicht bij onze achterburen, dus we halen het anker weer op en herhalen het ankerritueel nog een keer. Daarna liggen we goed. Het waait nog steeds hard en we staan niet te springen om naar de kant te vare met de dinghy. Dat wordt zeker een nat pak!

Dus we wachten even tot het einde van de middag als de wind iets zakt en wij varen dicht onder de kust langs naar de marina. Er is op de kant niet veel te doen. Alleen een Pusser’s bar en een kleine supermarkt, waar we meteen maar wat boodschappen doen. Voor een bruin brood betalen we 9 dollar! Oops, dat hadden we even niet gezien bij het afrekenen.

Om onze boot heen ankeren weer allerlei megajachten en de Inukshuk is toch wel onze favoriet. More is less!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *