Beestjes in de rijst …

Rijstbeestjes.... Iemand een idee wat het is?

Rijstbeestjes…. Iemand een idee wat het is?

Dinsdag – Weer wat geleerd… koop geen pak rijst waar je niet doorheen kunt kijken! Onze rijst uit Nederland is op (hebben we 9 maanden mee gedaan!) en we moeten er aan geloven: rijst kopen in de tropen. Grote kans dat er beestjes in zitten. We zijn gewaarschuwd.

Toch was ik zo stom om een pak met rijstbuiltjes te kopen…. En idd, jak, we hebben beestjes in de rijst en daar houden we ondanks de extra proteïnen niet zo van! Volgende keer gewoon een plastic zak waar je door heen kunt kijken! Geen idee wat voor beestjes het zijn trouwens. Gelukkig hebben ze geen schutkleur, dus ik heb ze er allemaal met de hand uitgezeefd (2 kilo rijst!!), daarna alles in een afgesloten waterdichte ton gedaan met heel veel laurierbladen. Daar schijnen ze niet zo van te houden! Wat ik me alleen afvraag, waarom heb ik de hele reis in de rijst die ik in Nederland heb gekocht geen torretje gehad en nu in de tropen wel?

Uitgeklaard
Wederom ging het razend snel aan de Franse kant. Ik kreeg deze keer geen kans om te struikelen over het Franse toetsenbord (geen qwerty), omdat de beste man haast had. Hij had een afspraak en wilde sluiten. Dus hij deed alles zelf…. hoe eerder we weer weg waren.

Afscheid van vertrekkers
Vandaag hebben we afscheid genomen van Vitali en de Cula. Het Azoren hoog ligt niet op zijn plek en boven Bermuda bouwt zich begin volgende week ook weer iets op dat er niet goed uit ziet. Maar Vitali is het wachten beu, denkt onder de depressie heen te kunnen zeilen en vertrekt morgen. Hij gaat in principe in een keer door naar de Azoren en als het weer niet mee zit zelfs door naar Nederland… Spannend, wat het weer doeten hoe het met hem gaat. We gaan hem volgen, op de SSB en via de oceaankronkels die we krijgen toegestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *