Boobie op de preekstoel

Boobie on boardWe worden wakker met een boobie met gele poten op onze preekstoel. Bijzonder. Hij is totaal niet camera schuw!

Bestemming van vandaag is de mooie snorkelplek bij de moorings van het Nationaal Park tegenover het dure resort Scrub Island, Maar niet voor we het trekkoord van de buitenboord motor kapot trekken…. Willen we niet peddelen, dan moet dit eerst worden gerepareerd, anders kunnen we de motor niet aanslingeren. Met een half uurtje zit er een nieuwe op en weten we ook weer hoe dit werkt!

Marina Cay SnorkelplaatsWe doen een tweede poging en motoren naar de snorkelplek. We knopen onze dinghy vast aan een van de moorings van het Nationaal Park. We zien wederom prachtige koralen en de nodige visjes en een paar kleine barracuda’s. Mooi, het water is helder, maar we zijn inmiddels een beetje verwend en gaan al snel verder met de dinghy naar Scrub Island. Terwijl we dinghy aanleggen worden de nodige lobsters uit een vissersboot geladen. Wat een enorme beesten. Die passen niet in mijn kleine pannetjes!

Uitzicht Scrub IslandWe wandelen naar boven en genieten van het prachtige uitzicht op de totale baai. Daarna nemen we een duik in het zwembad van het resort. Jammer genoeg is het zout en een zoete douche kunnen we niet vinden. Bij de bar zijn ze te druk, dus we dinghy’en maar naar Marina Cay voor een lekker koel biertje! De biertjes zijn echter 5,50 dollar, dus het blijft er bij eentje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *