Graffiti artiest Stinkfish is ook op San Andres geweest

Stinkfish graffiti san andres island

Graffiti op San Andres

Terwijl we rondrijden in een golfkarretje spot ik een Graffiti werkstuk van een oude bekende: Stinkfish. Een Graffiti artiest uit Bogota. Ik herken meteen zijn stijl. Machtig mooie stencil kunst, met een zwart wit portret van twee kinderen op een fiets, waar hij met gebruikelijke felle kleuren motieven overheen heeft gespoten. Wij hebben voor het eerst kennis gemaakt met zijn werk tijdens onze Graffiti tour in Bogota en zijn gek op zijn werkstukken. We hebben onbeperkt internet aan boord, het is slecht weer (er komt harde wind aan), dus dit is een mooi momentje om eens wat meer te lezen over deze straat kunstenaar. Alhoewel, hij spreekt liever van Graffiti i.p.v. Streetart.

Over Stinkfish

Stinkfish is ergens begin jaren ’80 geboren in Mexico en op jonge leeftijd met zijn ouders geëmigreerd naar Bogota in Colombia. Rond 17 jaar is hij begonnen met Graffiti, eerst onder de naam Stink, daar heeft hij later fish aan toegevoegd. Gewoon omdat het lekker bekt en paste bij de punkmuziek waar hij naar luisterde. Zijn identiteit houdt hij verborgen.

De werkwijze van Stinkfish

Stinkfish gebruikt voornamelijk stencils. De ‘onderwerpen’ vindt hij op straat. Hij heeft altijd een fototoestel bij zich en fotografeert het liefst mensen als ze het niet door hebben. Geposeerde foto’s houdt hij niet van. Ook gebruikt hij voor zijn werk gevonden foto’s op straat of kaarten die hij tegen komt op een tweedehands markt.

De ondergrond

Nog zo’n ding in de Graffiti scene: the wall. Hij houdt van oude doorleefde muren. Muren die iets hebben meegemaakt zeg maar. Met scheuren, rauwe randjes of gaten. En dan het liefst op een druk punt, waar zoveel mogelijk mensen zijn Graffiti werkstuk kunnen zien.

Op het internet vind ik nog meer werkstukken van zijn hand op San Andres. De meeste zijn gemaakt in 2011, tijdens een vakantie aan de Colombiaanse eilanden. Wij hebben tot nu toe maar een werkstuk gespot, dus we zoeken nog even door! Graffiti heeft geen lang bestaansrecht, maar wie weet kunnen we nog wat meer terug vinden…

Terug naar het werkstuk langs de kant van de weg

Op de website van Stinkfish zie ik dat hij het werk in januari dit jaar heeft gemaakt. Sjips, we hebben hem net gemist!  Hij heeft het staan spuiten vanaf het welbekende golfkarretje! De foto die hij heeft gebruikt voor dit werkstuk staat ook op zijn site, het is een foto van twee kinderen op de fiets, gemaakt in Vietnam. Ik vind het vooral leuk om te zien hoe het kunstwerk tot stand is gekomen (op de golfkar) en wat voor foto hij daarvoor heeft gebruikt. Of hij het woord nou leuk vind of niet, ik vind het machtig mooie straatkunst!

PS op de website van Stinkfish loopt een man voor het kunstwerk langs. Kijk eens naar zijn t-shirt… Toeval of niet?

 

Een ontmoeting tussen twee mascottes

Een ontmoeting tussen twee mascottes

Een ontmoeting tussen twee mascottes

Captain Blabber is onze derde opstapper. Nou ja, hij vindt eigenlijk dat hij de Kapitein van de Blabberboot is, maar wij weten beter!

Tijdens onze trip over het eiland Guadeloupe maakt hij kennis met Jaap de Aap, de mascotte van de Full Circle. Da’s gezellig. Dan maar even samen op de foto terwijl Japie voor het eerst in de lianen hangt! Captain Blabber houdt het op een stevige steen als ondergrond!

 

Lees meer avonturen van Captain Blabber op Facebook: https://www.facebook.com/CaptainBlabber