Canouan, hakken tegen de wind in

Op weg naar Canouan

Op weg naar Canouan

We zijn te laat vertrokken. Moesten eerst nog even snorkelen en met het bijbootje rondvaren. Dus we besluiten in de baai voor Canouan voor het Tamarinde hotel met een prachtig wit zandstrand en allemaal mooie houten huisjes aan het strand voor anker te gaan. Bij het hotel hebben ze internet, beveiligd, dus we moeten er ‘helaas’ een biertje gaan drinken bij de strandtent met uitzicht op de dobberende Blabber.

De man achter de bar, Peter, heeft ook op Mustique gewerkt en vertelt bevlogen over  Mick Jagger, Tommy Hilfiger en Shania Twain die hij op het eiland heeft ontmoet. We wilden dit eiland graag aandoen. Maar het is tegen de wind in, je ligt er vrij open, men vertelt dat je er niet veel kunt zien omdat de huizen van beroemde mensen ver achter een hek weggestopt zijn en je betaalt ook nog eens voor 200 EC voor minimaal 3 dagen achter een mooring. Daarnaast kun je er niet uitklaren, dus je moet weer terug zeilen naar Bequia of Sint Vincent om uit te klaren. Reden genoeg om verder te varen… alhoewel Basil´s Bar ons wel trok, misschien op de terugweg met de wind in de rug!

Birthday i.p.v. bottledate

Birthday i.p.v. bottledate

In de strandtent drinken we het lokale biertje Hairoun, uit St. Vincent. Op het flesje spreken ze niet van een bottle datum, maar Birthday date! Zo grappig. Misschien een idee voor Heineken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *