Culebrita, het kleine zusje van Culebra

Het eerste stuk naar Culebrita varen we tegen de wind in, daarna kunnen we heerlijk zeilen, om de rotsen heen, zo de Turtle Bay in. De vislijn hing uit, maar helaas  vangen we geen vis vandaag! We pakken een vrije Day Use Only mooring (er zijn er in totaal 7). De moorings zijn gratis. Als ik te water spring en onze mooring check zie ik de eerste schildpad. Wow, het is hier echt Turtle Bay!

Vereda Trail
We zoeven met de dinghy en snorkelspullen naar de kant. Het strand is oogverblindend wit, omgeven door mooi groen, palmbomen en de lucht en het water doen een wedstrijdje in wie is het meeste blauw is. Ongelofelijk, wat een kleuren geweld. Mijn camera kan het niet aan! We volgen het bordje Vereda Trail richting de vuurtoren, maar belanden eerst aan de oostkant op Trash Bay. Zo genoemd omdat er allerlei spullen aanspoelen.

Eenmaal op de top bij de vuurtoren worden we getrakteerd op een prachtig uitzicht. We kunnen het niet laten de oude wenteltrap van de oude gammele vuurtoren op te klimmen en ook dit uitzicht mee te pakken. Het levert een paar prachtige foto’s van o.a. de baai op. Terug de heuvel af slaan we nog even linksaf richting West Bay. Daar liggen de huurbootjes met dagjes mensen en kun je snorkelen. Dat gaan we morgenochtend doen. We moeten tenslotte nog iets voor morgen bewaren.

Floaten in de tidal pools
Een van de gidsen kan ons wel vertellen waar we de Tidal pool kunnen vinden. Deze zit aan de westkant van Turtle Beach. Dus terug in de Turtle baai lopen we naar de getijde pool die plaatselijk bekend staan als de jacuzzi’s en plonsen in prachtig helder water waar je geweldig in kunt ‘floaten’. Na deze floatsessie zijn we helemaal ‘zen’ en lopen nog even de heuvel op om de prachtige cactussen die bijna in bloei staan te bewonderen.

Wat een geweldig mooie plek om te liggen. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *