Close encounter

Close encounter met de Kineimarv van 184 ft

Close encounter met de Kineimarv van 184 ft

Dag 3 op zee – We hebben een heerlijke dag zeilen achter de rug. We liepen gemiddeld 5,5 knopen op de uitgeboomde genua. Recht voor het lappie weg. De bemanning voelt zich goed, we doen weer iets meer dan slapen, lezen en wachtlopen… Naast films (The Help en Millenium 3) worden er zelfs weer boeken gelezen. Cees heeft de zeeziekte ook onder controle. Alleen binnen heeft hij er nog last van. We hebben zelfs wacht gelopen met z’n drietjes (met een wachtsysteem van 2 uur op 4 uur af). Wat een luxe, we kunnen nu 4 uur achter elkaar slapen!!! We waren vanmorgen heerlijk uitgerust.

Rond middernacht, tijdens de wisseling van de wacht, ging het AIS alarm van de marifoon af (het werkt!). Er zat een schip in onze range van 15 mijl. Het bleek visserschip Kineimarv no. 108 uit Japan van 184 ft! Ze kwamen recht op ons af. Ongelooflijk… zitten we midden op zee, we zien al drie dagen geen schip en dan ligt er een schip op ramkoers… Ben heeft geprobeerd ze op te roepen, maar ze gaven geen reactie. Ik heb de boot iets opgestuurd en ze gingen nu op 2 mijl achter ons langs. We konden weer rustig gaan slapen!

Vanmorgen hebben we bij het opkomen van de zon het grootzeil ook bijgezet en we liepen we tussen de 5,5 en 6,5 knopen. Nu hebben we het grootzeil iets geminderd voor de nacht.

Onze positie om 19.00 UTC: 14.08.575 N bij 030.49.454 W
Wind: 13 – 15 knopen
Snelheid: 5,5 knopen
Koers: 251 graden
Nog 1525 mijl te gaan

We zien massa’s vliegende vissen voorbij vliegen. Ze vliegen hele stukken boven de golven en knallen dan in 1X in de golven. Dat ze daar geen hoofdpijn van krijgen! Verder geen beestjes. Vanmiddag hebben we ons zelf verwend met een colaatje en verse citroen. En we hebben net heerlijk (Marokkaans) gegeten, met o.a. verse pompoen (tip van de Sark > bedankt het was heerlijk).

Positie 3 staat in de kaart. En we zijn weer klaar voor de nacht.
Tot het volgende zeebericht!
—–
At 12/17/2012 6:12 PM (utc) our position was 14°09.82’N 030°45.96’W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *