Een week onderweg

Dagelijkse bezigheid... waterflessen bijvullen

Dagelijkse bezigheid… waterflessen bijvullen

Dag 7 op zee – Maar helaas nog niet halverwege. We hebben nu nog 1089 nautische mijl te gaan en bij 950 zitten we ‘pas’ halverwege. We hebben wind nodig! Deze liet het vandaag een beetje afweten. We hadden minder dan 10 knopen en lopen gemiddeld 4 mijl. Vandaag wel de nodige oefening gehad omdat we de gennaker hebben gezet. Helaas konden we niet goed koers houden en hebben we uiteindelijk besloten toch weer grootzeil te zetten en de genua uit te bomen.

Onze positie om 19.00 UTC: 12.13.721 N bij 037.55.500 W
Wind: 5 – 10 knopen Snelheid: 4 knopen Koers: 251 graden

Iedereen heeft zijn eigen fles zodat we kunnen bijhouden of we genoeg drinken.

Iedereen heeft zijn eigen fles zodat we kunnen bijhouden of we genoeg drinken.

Het was heerlijk weer. Blauwe lucht en paar wolkjes. De binnen temperatuur lag vandaag rond de 29,5 graden en het water is 30,6 graden. Je kunt wel zeggen dat het warm is. Maar we klagen niet!

Vandaag maar eens wat vertellen over het water (gebruik) aan boord. We hebben twee watertanks van samen 300 liter aan boord. Voor dit water gebruiken we een voetpomp. Hiermee slaan we 2 vliegen in 1 klap; we besparen stroom en gebruiken minder water. Het zoete water uit de tank gebruiken we vooral voor koffie, thee, de afwas en om ons te wassen. Daarnaast hebben we ook een zoutwaterpomp, die water van buiten pakt en we vooral gebruiken om alles eerst af te spoelen.

Voor drinkwater hebben we de boot vol gestouwd met vele 8 liter flessen water. Hiermee vullen we dagelijks onze (persoonlijke) waterfles van 1,5 liter met een trechter (en dat is een hele kunst op een wiebelende boot!). Zo kunnen we goed bijhouden of we genoeg drinken per dag. Want dat we veel moeten drinken met deze warmte hoef ik jullie vast niet te vertellen. Uiteraard hebben we ook de nodige sapjes, melk, cola, thee & koffie e.d. aan boord hiermee vullen we die 1,5 liter aan.

De wc gebruikt alleen het buitenwater. Dit pomp je op en weer weg door de toilet.
En als het gaat regenen kunnen we nog water opvangen om ons te douchen. Ik zou het heeeeerlijk vinden om mijn haar weer eens te wassen! Op deze manier gaan we dus heel zuinig om met ons water, alles met mate. We zijn heel benieuwd hoe we er voor staan als we de Suriname rivier op varen.

Tot het volgende zeebericht!
—–
At 12/21/2012 7:38 PM (utc) our position was 12°13.66’N 037°57.10’W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *