De Blabbers in New York, New York

New York USA

We hebben maar 1 dagje over voor een bezoek aan New York. Natuurlijk veels te weinig tijd voor zo’n grote stad, ik voel me nu net een Ameikaan die een dagje Amsterdam doet!. Maar het is niet anders, dus we halen gewoon het maximale er uit. ’s Morgens vroeg pakken we de Express bus naar New York en worden 1,5 uur later midden in het centrum bij Times Square afgezet. En vandaar uit ontdekjen we de stad te voet. Onze highlights…

New York USA

High Line, een oude spoorlijn omgetoverd in een geweldig park, boven de stad langs.

First stop High Line Park, Manhattan

De High Line was ooit een spoorlijn van iets meer dan 2 km, waarlangs goederentreinen rolden om spullen naar de warenhuizen in het Meatpacking en Chelsea te brengen. De spoorlijn liep, als een soort viaduct 9 meter boven de begane grond, boven de stad langs. Sinds 1980 werd de spoorweg niet meer gebruikt en raakte in verval. Gelukkig waren er een aantal buurtbewoners die in opstand kwamen tegen afbraak. Daardoor ontstond het in 2009 geopende prachtige park met knipogen naar zijn oude functie als spoorlijn, kunst, aangelegde natuur en een prachtig uitzicht op de gebouwen langs de spoorlijn. Echt een aanrader.

New York USA

Next stop Meatpacking district

Na de Highlane belanden we in het Meatpacking district, een oude vleesverwekings buurt. Ooit stonden hier wel 250 bedrijven, nu zijn er nog een stuk of dertig. De meeste gebouwen zijn bewaard gebleven. Mooie oude gebouwen. Met links en rechts verwijzingingen naar de oude vleesindustrie. De afgelopen jaren is de buurt uitgegroeid tot een hele hippe buurt. Met veel winkektjes, design, haute couture en zelfs een Samsung 837 experience. Als we daar binnen stappen en ons instagram account afgeven gebeurd er iets magisch. We stappen in een tunnel vol beeldschermen. Op alle schermen zien we foto’s van onze instagram account voorbij flitsen, terwijl iemand de belangrijkste hashtags op somt. Onwerkelijk. Een beetje beduusd stappen we weer naar buiten. “Mogen we nog een keer?” Vragen we het meisje bij de vrijwel lege ingang. Ze kan ons moeilijk weigeren en ze start ons account nog een keer… En nog een keer… En nog een keer… En nog een keer. Alle kleurige foto’s schieten voorbij. “Sailing… The Caribbean” … roept een stem… Wow. Wat is dit gaaf! Echt een experience!

Samsung 837 > Website: https://www.samsung.com/us/837/

Selfie tango sleepless

The Statue of Liberty takes a selfie – Tango Sleepless

Natuurlijk nog even naar de Chelsea market

En omdat we nou eenmaal in deze buurt zijn… lopen we ook maar meteen door naar Chelsea Market. In deze voormailige koekjesfabriek zit een foodhal vol winkeltjes, eettentjes en belanden we op een geweldige expositie van de cartoonist Tango sleepless.

New York USA

Ga je naar New York, dan moet je natuurlijk ook even langs Apple!

Naar Fifth avenue

De nieuwe Iphone7 is uit en er staan weer gigia rijen voor de pyramide van Apple. Er staan dranghekken buiten. Mensen hebben een uitnodiging op tijd. En zelfs met deze uitnodiging staan ze nog 2 uur in de rij voor een nieuwe iphone 7… Pffffff

Last stop Central park

En na Fifth Avenue stappen we nog even rond in het grootste stadspark Central Park waar we worden ontvangen door een stel ratten, brr. Time to go home. De bus laatste vertrekt en die mogen we niet missen.

Tenslotte op Time square

Het wachten is op de bus. Ondertussen kijken we nog een laatste keer onze ogen uit.

New York USA

Bijna naked dan…

 

New York USA

Time square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *