De St. Thomas Regatta in onze achtertuin

IMG_2120Het gaat de komende dagen harder waaien, dus we besluiten nog even relaxed te blijven dobberen achter onze gratis mooring. We pikken op deze ankerplek zelfs een Wi-Fi netwerkje op vanaf de overkant dat is 5 km verder opl!! Wow, onze antenne doet het goed. Wat willen we nog meer?

Terwijl we lekker blijven liggen, is het in onze achtertuin een drukte van jewelste. De St. Thomas Regatta wordt gehouden en de St. Thomas Yachtclub aan de overkant is gastheer. Van woensdag t/m zondag zijn er overdag wedstrijden en is er aan het einde van de middag altijd wel wat te beleven in de marina; bandjes, happy hour en op de laatste dag de prijsuitreikingen. Leuk om mee te maken.

Ben heeft de buitenboordmotor weer eens flink onder handen genomen, zodat we weer op eigen gelegenheid naar de overkant kunnen tuffen. Hij heeft de carburateur schoongemaakt, pakking vervangen, gashendel opnieuw gemonteerd, gas kabel gesmeerd en de borgpen opnieuw eruit gehaald en bevestigd, zodat de motor niet omhoog schiet. De motor lijkt er weer zin in te hebben. We durven de tocht naar de overkant aan!

De baai voor de St. Thomas marina ligt vol met snelle jachten. Captain Morgan (rum) is hoofdsponsor en op elke boeg prijkt een grote sticker. Helaas zijn er geen free samples of leuke t-shirtjes. Voor een biertje betalen we 2,50 dollar en met de gratis shuttle bus kunnen we naar de hoofdstad om daar nog een keer een kippetje te eten!

De wedstrijdroute van de Tonnere

De wedstrijdroute van de Tonnere

En er zeilt natuuuuurlijk ook een Nederlander mee in deze regatta, met een prachtig snel schip; de Tonnere uit Breskens van Piet Vroon, een 81 jarige schipper die nog lang niet uitgezeild is! Hij heeft tijdens de wedstrijd de AIS aan en we kunnen zo perfect de route volgen. Ze worden na drie dagen zeilen tweede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *