De trekveer is kapot

A small orange papaya....

A small orange papaya….

We starten de dag met een kleine Papaya… Nou ja klein? Hij is zo groot als een voetbal… en oranje, zou dat een voorteken zijn?

Het waaide behoorlijk afgelopen nacht. Gemiddeld is het rond de 20 – 25 knopen met uitschieters naar meer. Bij elke windvlaag trekt de boot aan de snugglelijn en schraapt de ankerketting af en toe over de rol op de boeg. Dit geluid hoor je door de hele boot heen. Daarnaast zwiept de boot van links naar rechts en weer terug. Dit zorgt voor de zoveelste onrustige nacht. ’s Morgens blijkt de trekveer die aan de ankerketting cq. snugglelijn zit kapot. Dit is de tweede al in een week tijd.

Kaputti

Kaputti

We hadden vorig jaar drie baaien waar we heel prettig gelegen hebben. Dat waren Anse de Columbiers op st. Barths, Deshaies op Martinique en Admiralty Bay op Bequia. De laatste twee zijn we dit jaar ook geweest, maar bij beiden liggen we dit jaar door de harde valwinden niet prettig. Zo zie je maar weer. Een keer ergens plezierig liggen geeft nog geen garantie voor de volgende keer. Het weer is erg bepalend voor ons ligplezier. Dit jaar staat de wind waarschijnlijk net iets uit een andere hoek en versterkt het land juist de wind waardoor we behoorlijke valwinden over ons heen krijgen.

We hebben weer iets nieuws geleerd: De vissersknoop
We halen de trekveer er tussen uit en leggen een nieuwe lijn aan de snuggle lijn. Met de iPhone op het voordek en een 3D knopen App leggen we stap voor stap met de vissersknoop de beiden uiteinden van de lijn weer aan elkaar. Nu nog even een takeltje er aan en dan ziet het er weer netjes uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *