Doorlopende lijn & uitklaren

Het touwmeisje

Het touwmeisje

Vandaag gaan we echt richting Grenada. Maar dan moet wel eerst de doorlopende lijn voor het grootzeil af. Met een beetje hulp van Elsa van de Sark, die heel goed (lijnen) kan masseren en wat technische hulp van de lijnenspecialist via twitter, zit de lijn eindelijk weer aan elkaar! Het lijkt allemaal zo simpel als je naar het filmpje kijkt…  maar als je het dan zelf moet doen, bij 30 graden, in de kuip… valt het allemaal niet mee. Wel weer iets om trots op te zijn. Zo langzamerhand zijn we van alle markten thuis!

De lijnenspecialist heeft ook een mooi filmpje over hoe je een doorlopende lijn moet maken op Youtube:

De volgende stap vandaag was uitklaren. We konden mooi met de dinghy naar de overkant varen. Je moet je je eerst melden bij Immigrations en daarna naar Customs. Bootpapieren en paspoorts mee. De nodige formulieren moeten worden ingevuld met carbon (ja het bestaat echt nog’. En een half uur later sta je weer buiten met een stempel in je paspoort. Free to go.

Het laatste geld hebben we in de supermarkt opgemaakt aan pakken wijn van 3 liter. Sinds Frankrijk heb ik deze niet meer gezien. Glas is nou eenmaal onhandig op een boot en vooral de witte wijn is goed te drinken. Dus ik heb weer 3 nieuwe pakken ingeslagen, daar kom ik voorlopig de Carieb wel mee door!

Daarna was het tijd om afscheid te nemen van de Sark. Zij gaan van hieruit richting het Panama kanaal en we zullen ze waarschijnlijk voor terugkomst in Nederland niet meer zien. Raar idee. We hebben het in ieder geval heel gezellig gehad. En bij het wegvaren uit de Chaguaramas baai komt de Waltzing Mathilda nog even hun nieuwe dinghy showen en ons uitzwaaien. Met een dikke 4 knopen stroom mee worden we uiteindelijk tussen de eilanden door de baai uitgespuugd! Op naar Grenada!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *