Een jaar onderweg: Top 10 eten & drinken aan boord

Ok, we kunnen het niet laten. Nog een lijstje met overpeinzingen & terugblikken. Deze keer ons favoriete voedsel aan boord.

  1. Wraps handig te gebruiken als borrelhapje of snack, maar ook heerlijk als avond eten. Alles kan er tussen, het is makkelijk te bereiden en smaakt altijd goed!!
  2. Noodles. Makkelijk als je even niet kunt/wilt koken, dan giet je er alleen maar heet water bij en de ergste trek is gestild. Daarnaast kun je het gebruiken in plaats van rijst of pasta bij een lekkere pittige saus.
  3. Kant & klaar broodmeel. Water er bij, kneden, twee keer laten rijzen bij een warme temperatuur (dat laatste is niet moeilijk, gaat hier vanzelf) en daarna hup de oven in. Wij vinden het niet erg om ons eigen brood te bakken en hebben veel gemak beleefd aan de pakken van de Lidl (Europa en Canarische eilanden) en Priceleader (Franse eilanden in de Carieb). Daarnaast experimenteren we graag met een kruidenbrood, noten, uien, knoflook en voor de volgende keer gaan we het eens proberen met kokos!
  4. P(l)opcorn is onze favoriete snack. Vooral als je onverwachts visite krijgt. Het neemt weinig plek in, is altijd vers en het is beter dan chips en/of pinda’s.
  5. Pindakaas, het liefst met nootjes. Tja, hier hebben we niets aan toe te voegen, gewoon lekker op brood, waar we ook gaan.
  6. Lokale biertjes. Onze favoriet is Parbo (Suriname), Stag (Trinidad & Tobago) en Presidente (rest van de Carieb). Maar de andere smaken ook goed bij deze tropische temperaturen!
  7. Vers gevangen vis. Helaas gebeurt het niet al te vaak, ook al ligt de lijn altijd overboord. Maar als we er dan ook eentje vangen… (Tonijn, Mahimahi, Stekelmakreel of Barracuda). Heerlijk! Je hoeft er weinig aan toe te voegen. Gewoon goed schoonmaken en bakken of op de BBQ leggen. Daarna is het smikkelen. Zo lekker en vers hebben we ze nog niet geproefd.
  8. Wasabi, ketjap en limoen. Als we dan toch iets willen toevoegen aan de vers gevangen vis dan zijn deze ingrediënten voor ons onontbeerlijk.
  9. Blikjes vis. Voor de momenten als we echt niets vangen en die dagen zijn helaas toch zwaar in de meerderheid. Vlees eten we haast niet meer aan boord, alleen kip van de grill op de kant (en in de Carieb is er een overvloedige hoeveelheid kip, kip en nog eens kip). Vis in blik is dan een lekkere back up voor de dagen dat we iets meer willen dan pasta/rijst/aardappelen & groente.
  10. Vers fruit. Natuurlijk gaan we ons he-le-maal te buiten aan het overvloedig aanwezige lokale fruit. Alles proberen we uit. Maar de mango’s, pompoen en limoen zijn totnutoe onze favoriet!

Zijn we iets vergeten in onze overpeinzingen? Of willen jullie iets weten? Laat maar horen, we geven graag antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *