Een zoute en zoete douche op 1 dag

Onze ankerplaats bij Little Jost van Dyke

Onze ankerplaats bij Little Jost van Dyke

We zijn vroeg wakker. De boot maakt een rollende beweging door de swell. En dat slaapt niet echt lekker. Rond 8 uur lopen we de baai van Great Harbour uit. We kunnen lekker scherp aan de wind zeilen en steken zo hoog mogelijk. Cane Garden is niet haalbaar en we gooien het roer om richting Little Jost van Dyke en de kleine verlaten eilandjes Sandy Spit en Green Cay. We zijn in goed gezelschap en worden omgeven door megajachten.

Doyle waarschuwde ons al: "it doesn't get any better than this!"

Doyle waarschuwde ons al: “it doesn’t get any better than this!”

Ongewilde zoute douche in de branding van Sandy Cay
We pakken de dinghy en varen naar het verlaten eilandje Sandy Cay. In de gids van Doyle staat “Een onbewoond eiland met spierwit strand, palmbomen en helder blauw water. It doesn’t get any better than this”! De landing met de dinghy gaat goed, ondanks de brekers en het plateau links en rechts voor het eilandje. In 5 minuten lopen we het hele eiland rond. Daarna doen we een poging weer weg te varen met de dinghy…. Deze mislukt. We hebben een soort “Waltzing Mathilda experience” zeg maar (vertrekker uit 2012). We zijn niet snel genoeg en een golf pakt de bijboot waar Ben al in zit. De boot loopt vol met zeewater. Er staat 20 cm water in de boot, alles drijft en de zitplank is losgeslagen. Terug naar het strand. Wonden likken en de boot ontdoen van het zeewater. Daarna zijn we klaar voor een tweede poging. We wachten de hoge golf af, daarna rennen we met boot en al te water. We moeten snel zijn voor we weer worden gepakt door de volgende golf. Terwijl ik de boot al zwemmend verder door de branding trek start Ben de motor en varen we snel tussen de golven door bij het eiland vandaan. We did it!

Terug aan boord een zoete douche met Hemels water
We varen nog even naar het strand van Little Jost van Dyke om te snorkelen. Maar het water is erg zanderig en er is niet veel te zien, dus we gaan weer terug naar de boot. Terug aan boord begint het enorm te regenen! Wat een heerlijke timing. We hoeven de douche niet te gebruiken en gaan lekker op het achterdek staan om het zoute water af te spoelen! Daarnaast vangen we en passant ook nog een halve ton op met zoet regenwater. Prima te gebruiken voor de afwas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *