Even een tussenstop op Nevis

We gaan als de brandweer! De zeiltocht naar Statia is geweldig, een machtig mooi windje uit het oosten! We redden het alleen niet om voor het donker in Statia aan te komen. En aanlopen in het donker doen we nou eenmaal niet, dus we besluiten een tussenstop in Nevis maken…. In de eerste instantie met de gedachte de volgende morgen door te varen…. Maar kan dat wel zonder in- en uitklaren? In principe lig je verankerd (nou ja aan een mooring dan) en moet je dus inklaren. Maar is al dat gedoe nodig als je ’s avonds aankomt en de volgende dag weer verder wilt? We twijfelen.

Na een nachtje slapen besluiten we ons netjes aan te melden en klaren we de volgende morgen in. Het inklaren gaat razend snel. Ze zitten in de haven in de Cotton Ginnery met 3 deurtjes naast elkaar (Douane, Immigration en de Port Athority voor het betalen van de mooring) en we kunnen meteen in- en uitklaren. Je kunt hier 24 uur van te voren uitklaren. We hebben uiteraard nog wel even nagevraagd wat er was gebeurd als we waren doorgevaren zonder in- en uitklaren…. Niets!! Ze tollereren het. Ze waren niet achter ons aangekomen!

Gelukkig worden we door ons goede gedrag toch nog beloond met een glimp van het eiland Nevis. Het is een leuk eiland, de mensen zijn vriendelijk en binnen no-time hebben we al drie vistiekaartjes te pakken van een private chef (komt koken aan boord), de zingende taxichauffeur en een Duitser die graag met ons mee wil zeilen naar Statia. Daarnaast spreken we nog met Ken, de gepensioneerde handy-man, Cleveland die we de volgende keer moeten bellen want dan geeft hij een rondleiding en Mister Sunshine van de Sunshine-bar, thuisfront van de Killerbee rumpunch! Lekker…

We komen hier zeker terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *