Fish of the Day: French Angelfish en Tarpon

Eten??!!

Eten??!!

We hebben wandeldagen en snorkeldagen…. Er zijn wel meer varianten, maar die laten we hier maar even achterwege… Vandaag hadden we een mooi snorkelmomentje dat we jullie niet willen onthouden. We plonsen te water en zwemmen eerst naar de ‘muur’ achter onze boot. Dit is het gedeelte waar het achter de mooringplaats ineens veel dieper wordt. Op de rand zwemmen duizenden Sergeant Majors en een paar French Angel vissen.

Dansen met de French Angel Fish

Dancing with French Angel fish

Dancing with French Angel fish

Als we onze hand uitsteken, komen ze naar ons toe zwemmen. Totaal niet bang, scheren ze op een paar centimeter langs ons gezicht. Een prachtig gezicht.

Daarna gaan we nog even bij het rifje kijken. Onderweg zien we een paar grote Palometa’s met een over boord gegooide vissenkop stoeien. Terwijl ik ze film komt er ineens een knoeperd van een Tarpoon mijn beeld binnen zwemmen. Ik schrik me dood. Wat een kop! En die bek!! En dan komt ie ook nog naar ons toe zwemmen… Hij is zeker een dikke meter groot (en ze kunnen wel 2,5 meter lang worden)! Maar gelukkig niet ge├»nteresseerd in ons. Hij zwemt alweer terug naar het stuk vis. Meestal zwemt ie meteen uit onze buurt, maar nu trekt de vissenkop en kunnen we hem op ons gemakkie (op een afstandje… dat dan weer wel) volgen.

De Tarpoon:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *