#FTF Did you spot the Flamingo on Bonaire?

De omheining langs het water

De omheining langs het water

Deze houten omheining aan de waterkant bij Kralendijk staat ons al een tijdje aan te staren en vraagt er om te worden beschilderd door de Blabbers. Wij hebben altijd al eens een muurschildering willen maken… De spullen hebben we aan boord…. Het meisje dat nu de opdracht heeft de muur te beschilderen met Bonairiaanse taferelen heeft nog een lange weg te gaan naar het einde van de houten omheining, dus wij besluiten haar een handje te helpen.

Zondagmorgen om 6 uur gaan we met een tas vol schildersspullen, een flesje water en het voorbeeld in de dinghy naar de kant. We zoeken een mooi plekje uit op de muur, ver van de schilderingen die er nu op staan, zodat we haar niet te veel in de weg zitten. Als eerste meet Ben de maten van de andere tekeningen, zodat we in lijn zijn met de omgeving. Daarna kaderen we ons schildersvlak af. Ja ja, we pakken het serieus aan! De ondergrond maken we wit met Gesso, zodat de acrylverf goed dekkend wordt. En dan begint het echte werk. Ik zet de tekening er op en trek de contouren over met een zwarte viltstift. Daarna is net een invuloefening, er staan nog net geen nummertjes op, zoals vroeger met Ravensburger. Ben ontfermt zich over de grote stukken, ik pak het kleine priegelwerk.

Did you spot the flamingo 3LOL! Het is leuk, best spannend en een echt gezamenlijk projectje. We hebben nog nooit eerder op een muur in het openbaar geschilderd. En terwijl we lekker zo zij aan zij staan te schilderen op de vroege ochtend komen de nodige joggers, fietsers, wandelaars en auto’s voor bij (met dank aan Martin van de Acapella voor de foto, genomen vanuit zijn dinghy!). Ze houden allemaal in en kijken nieuwsgierig naar wat we aan het doen zijn. De meeste geven een thumbs up of reageren heel positief met opmerkingen als “Goed werk” ”Mooi hoor”. Leuk! Een paar uurtjes later staat de tekening er op en zijn we zeer tevreden over het resultaat. Wat hebben we nou gemaakt?

Did you spot the flamingo (4)De Flamingo
De muur is vooral bedoelt om Bonaire te promoten, dus we besluiten geen Blabber schilderij te maken, maar een onderwerp te pakken dat te maken heeft met Bonaire. Het symbool van Bonaire is de Flamingo. Je komt deze zalmroze vogel overal tegen. Niet alleen spot je ze live in het Gotomeer, op de weg naar Sorobon en bij de zoutpannen, maar ook op allerlei afbeeldingen. Sterker nog als je op Bonaire landt is het eerste wat je ziet Flamingo Airport (ja het is roze!) en je krijgt een stempel met een Flamingo in je paspoort. Bij ons vorige bezoek maakten wij er een spelletje van deze flamingo’s te spotten op het eiland en zo werd het idee geboren. Did you spot the Flamingo?

Waar staat #FTF voor?
Find the Flamingo?
Dat was de eerste gedachte, maar we hebben even het internet gechecked om te kijken of het niet al een bestaande hashtag is (een Hashtag of beter het hekje gebruik je bij afkortingen in de social media zodat je snel op woorden kunt zoeken). En jawel hoor. Hij wordt veel gebruikt bij Geocaching (ehhh ja, dat leggen we een andere keer uit of beter lees hier wat het is) en het staat voor First tot Find! Mooier kan niet. Het paste perfect bij ons thema. We zien al een rage voor ons op de social media!

The Big Five van Bonaire
En als je met een Flamingo begint dan ga je al gauw nadenken over een vervolg… Wat is The Big Five van Bonaire? Welke dieren moet je gespot hebben als je op dit eiland geweest bent? Wij kwamen tot drie. De tekening voor de ezel (ooit achtergelaten door de Spanjaarden) en de geelvleugel amazone papegaai of Lora (unieke papagaaiensoort die alleen op Bonaire voorkomt) zijn al in de maak en over de nummer vier en vijf zijn we het nog niet eens. We vragen hier en daar rond. Maar krijgen geen een duidend antwoord. Dus ook hier willen we graag een item van maken. Wat is volgens jullie de BIG Five van Bonaire? De Iguana? Geit? Turtles? Angelvis? Welke dieren mogen zeker niet ontbreken in de Top vijf van Bonaire?

Flamigo: foutje of nieuw woord
Nog een kleine aanvulling… we waren zo druk met schilderen dat we een klein lettertje vergeten zijn. Maar daardoor hebben we wel een mooi nieuw woord gelanceerd: Flamigo, my friend (amigo) the Flamingo!

Owkee, de eerste tekening staat er op. We zijn benieuwd of er mensen reageren (vergeet de hashtag FTF niet!). En het smaakt zeker naar meer. Wordt vervolgd.

Onze omgeving vanuit de mast

Onze omgeving vanuit de mast

Tenslotte ga ik in de middag nog even de mast in. Check ckeck, dubbel check. Alles is in orde en we kunnen meteen de maten opnemen voor een nieuw voorzeil. VINK.

Selfie vanuit de mast. Who's next?

Selfie vanuit de mast. Who’s next?

2 reacties op “#FTF Did you spot the Flamingo on Bonaire?

  1. Wat leuk dat jullie de eerste zeilers zijn die de houten omheining van een prachtig schilderwerk voorzien. In de afgelopen maanden hebben we heel langzaamaan de eerste kunstwerken zien verschijnen, maar als ik nu de foto’s zie is de omheining al aardig gevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *