Help! We krijgen visite, Cuba

Geweldig leuk natuurlijk, maar het betekent ook dat de boot op z’n kop moet. Onze extra slaapplek in de voorpunt fungeert nl. normaal als ‘schuur’ … en die zit nokkie vol met gereedschap, dekbedden, kussens, toiletpapier, waterflessen, een kite, extra zeilen etc. etc. De afgelopen dagen stonden in het teken van ruimen… leegruimen, opruimen en opnieuw inruimen. Een hele uitdaging op een boot van 38ft waar alle ruimtes al vol zitten! En dat in de Cubaanse warmte… Maar het lukt. Het bedje is ontruimd, de boot is schoon & opgeruimd en we zijn klaar om onze viste te ontvangen!

Op weg naar Varadero

Een vrijwel lege snelweg naar Varadero

En nu zijn we op weg naar Varadero. Saskia, de zus van Ben komt daar aan met het vliegtuig. Het eerste stuk rijden we via de snelweg naar Havana. Onze taxichauffeur krijgt onverwachts kramp. Gooit zijn taxi aan de kant van de weg en verdwijnt met een velletje papier uit een schrift in het riet. Als hij terug komt staat Ben klaar met een flesje desinfecteer… Hij vindt het heerlijk ruiken! Halverwege gaan we van de snelweg af en duiken het platte land in. We slingeren over smalle wegen tussen paard en wagens door. Tjonge wat wordt er veel verbouwd langs de weg. Mango’s, sinasappelen, suikerriet, mais, rijst.

Nieuwe mangobomen!

Nieuwe mangobomen!

Ze planten zelfs nieuwe mangobomen. Temidden van de rietvelden staan ook universiteiten. Verlaten. Soms wel 5 bij elkaar.

Als we aankomen op het vliegveld is het vliegtuig net geland. Saskia komt moeiteloos door de douane met een tas vol spullen voor de boot! En drop. En kaas! Yummie! Wat een verwennerij uit Nederland. Heerlijk. We vieren het met een Mojito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *