Het brand alarm werkt!

Eerste broodjes in de oven

Om te voorkomen dat ik straks op zee zit en niet even naar de supermarkt kan rennen om andere broodmix te halen, heb ik geoefend met brood bakken.

Het was dubbel spannend. Het was de eerste keer dat ik aan boord brood bakte en ik had nieuwe vormen van siliconen gekocht. Leek me wel handig omdat deze niet gaan roesten met al dat zoute zeewater. Maar het was wel even spannend of dit wel goed bleef in de oven … hoe houden ze zich bij hoge temperaturen. Op de  verpakking stond dat het kan, dus ik ben er voor gegaan.  Heeft iemand van jullie ervaring met brood bakken en siliconen vormen?

30 minuten later, twee keurige broden

Het bakken verliep niet geheel vlekkeloos, maar dat lag niet aan de vorm of het deeg 😉 Ik had de plaat en dus het brood te dicht op de warmtebron geplaatst. De onderkant van het brood was aan het verbranden, maar de siliconen vormen hielden zich goed! Het brandalarm vond het minder leuk en is maar liefst 2X afgegaan. Fijn om te weten dat dit ook werkt, maar niet bepaald plezierig voor de oren… Het brood smaakte overigens voortreffelijk, de meergranen broodmix van de C1000 is goedgekeurd. Voordeel van deze mix is dat je er alleen maar water bij hoeft te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *