Het is weer tijd voor actie op Blabber

Welk radartje hoort waar?

Welk radartje hoort waar?

Er staat veel wind en als de Joho bij ons een bakkie doet lijkt het of we verplaatsen… Gek, want gisteren hebben we nog een anker check gedaan en het anker lag er mooi ingegraven bij.

Wat bleek. We lagen in de buurt van een mooring, met aan de mooring twee lijnen. Deze twee lijnen zijn tijdens de windstiltes om onze ankerketting heen gedraaid. Het resultaat wederom een prachtig breiwerkje rond onze ankerlijn. Vervolgens hebben de lijnen ons anker er uit getrokken en deze ligt nu schuin op de bodem en verplaatst als een gek!

Tijd om het anker op te halen en een andere plek te zoeken… Alleen ons ankerlier deed niets…. Het bleef bij een klikje (door de spanning) maar ophalen ho maar…. Helemaal niets…. Ben heeft het anker met de hand opgehaald. Daarna heeft hij een van de mooring lijnen aan dek vast gelegd, zodat we niet verder krabde en het breiwerkje los konden maken. Uiteindelijk haalde we ook het laatste stuk op en waren we weer los. Het waaide hier soms tussen de 20 en 26 kopen en verder op in de baai bleek er volgens de Joho veel minder wind te staan, dus we hebben onze boot daar ook op 5 meter diepte gelegd. Er liggen hier wel meer stenen, dus echt lekker ingraven doet het anker niet. Maar Ben heeft vol gas achteruit gegeven en we verplaatsen niet.

Het is best nog gezellig in de baai. Er liggen wel veel minder boten als de eerste keer met Pasen, maar het valt ons niet tegen hoeveel boten er nog voor Princes Margaret Beach geankerd liggen. Vooral Amerikanen, een verdwaalde Duitser, Fransman, Belgen een paar Nederlanders. De Full Circle en Joho liggen er ook.

Ben is meteen aan de slag gegaan met het ankerlier. Hij heeft hem helemaal uit elkaar gehaald. Het lager bleek verroest en heeft hij door een nieuwe (die we gelukkig nog bij ons hadden) vervangen. Daarna moest het ankerlier weer in elkaar. Daarvoor hebben we een filmpje gebruikt die we anderhalf jaar geleden gemaakt hebben bij het uit elkaar halen. Het ankerlier werkt weer! Ondertussen besloot ik ook maar wat zinnigs te doen en heb bakboordzijde van Blabber ontdaan van pokken en algen.

We sloten de dag af met een borrel bij de Full Circle Gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *