Het rifje in onze achtertuin

De ballonfish blaast zichzelf op als hij in gevaar is

De ballonfish blaast zichzelf op als hij in gevaar is

Ok, we gaan het vandaag eens hebben over de onderwatertuin op de mooringplaats rond de Blabberboot. We hebben al eens laten zien hoe we vastgebonden liggen op ongeveer 3 meter helder blauw water aan een mooring die vastgebonden ligt aan een betonnen onderwater blok. Om ons heen bestaat de onderwaterwereld vooral uit wit zand. Geen begroeiing, paar visjes, niet veel te beleven. Maar iets verder op, ongeveer 100 meter snorkelen, ligt aan de kant een klein rifje. Nou moet je je daar niet te veel van voorstellen. Vooral niet als je een duiker bent (Bonaire is duikspot numero uno). Maar wij -snorkelaars- genieten er ontzettend van. En dat snorkelen bespaart ons een hoop gedoe en water (alles moet weer schoongemaakt en afgespoeld worden)! Het rifje bestaat uit een paar kleine rotsen en het stikt er van de vissen.

Een hoopje stenen, meer is het niet...

Een hoopje stenen en beetje koraal, meer is het niet…

Naast de gebruikelijke eekhoornvisjes, trompetvis, Bar Jacks, Palometa’s, Butterfly fishes, Stoplicht Papegaaivissen in 3 varianten (lees leeftijden), Sergeant Majors, French Angelfish, Bonefish, een Porcupine, Sea Bream en Filefish, liggen er ook 3 grote vette gevlekte morenes onder verschillende rotsen en er kwamen laatst 3 grote Permits voorbij.

Fish of the Day: The Ballonfish
Elke dag plonsen we wel even te water en zwemmen er heen om te kijken wat we nu weer kunnen ontdekken. We hangen dan een tijdje vrij roerloos boven de rotsen. En vandaag hebben we ook een hele bijzondere onderwatergast gespot: de Ballonfish. Ook bekend als de Spiny Puffer. Hij blaast zich op tot een balletje met stekels als hij zich bedreigd voelt. Maar dat gaan we natuurlijk niet uit proberen. We maken een paar foto’s en laten hem dan weer met rust. Prachtig beest, beetje schuw (zwemt direct weg), fluoriserende groene ogen en een on-ogelijk bekkie. Dankzij het bewerken door Alex is het ook nog eens een mooie foto geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *