Het winterseizoen is begonnen

Op de hele steiger wordt gewassen en Blabber doet vrolijk mee

Lagos – We moeten helaas weer verder, naar Lagos. Helaas niet al te veel wind. Eerst motoren. Op een gegeven moment nog even het zeil op. De windpilot nog uitgeprobeerd. Maar er staat te weinig wind en al gauw gaan we weer verder op de motor.  De aankomst in Lagos is mooi. Eerst zie je allemaal mooie rotspartijen. Je vaart binnen via een geul langs een lange boulevard met palmbomen. Ze kennen hier geen hoogbouw (= beleid) en je ziet alleen maar mooie lage witte huisjes.  Aan het einde van de geul is een voetgangers brug. Deze gaat open als je ze oproept op kanaal 9, maar dan moet je je wel eerst gemeld hebben bij het haven kantoor met alle papieren… zeebrief, meetbrief, paspoorten mee… Bootkleur? 1 mast? Aantal PK’s? Radar? Lenth? Home port?  Etc. etc. alles wordt weer gekopieerd en geregistreerd. Aan het einde krijgen we een ligplaats,  internetcode (slechte verbinding overigens), kaartje voor de toegangspoort en als we nu kanaal 9 oproepen mogen we er door!

Het winterseizoen is begonnen in de marine en dat is te merken. Je betaald nu de helft (27 euro) en de eene overwinteraar na de andere strijkt in de haven neer. Langzaam loopt deze voor met Engelse, Duitse en Nederlandse overwinteraars. En we kunnen ons voorstellen dat dit zeer aantrekkelijk is. Lagos blijkt een gezellig stadje met vele terrasjes, eettentjes en leuke sfeervolle straatjes. Er is zelfs een Lidl met pindakaas en Griekse yoghurt! Daarnaast zitten er nog de nodige faciliteiten rond de haven die elke middag Happy Hour houden met biertjes en wijntjes voor 1 euro. Alle faciliteiten zijn in de haven aanwezig, je zit om de hoek bij Faro mocht je het vliegtuig naar Nederland willen pakken en je hebt de hele winter mooi weer! Wat wil je nog meer?

Het was een gezellige club mensen bij elkaar. Ondertussen hebben we ook nog lekker alles gewassen, de nodige voorraden ingeslagen en de boot schoongespoeld.  En ik heb in het stadje de eerste kakkerlak gezien! Yak… ! Ik heb gehoord dat het op de boot geen kwestie is of je ze krijgt, maar eerder wanneer je ze krijgt… Ik hoop dat dit moment voor ons nog lang uitgesteld wordt… in ieder geval zijn we gealarmeerd en extra voorzichtig!

1 reactie op “Het winterseizoen is begonnen

  1. Ha, ha, die zal je nog wel meer gaan zien die kakkerlakken en…..ze vliegen hier zelfs! Maar als tip, gewoon BOB aanschaffen en weg zijn ze en natuurlijk een slipper bij de hand houden.
    Leuk om weer eens een verslag te lezen!

    Hetty xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *