Oversteek: Hoe was het ook alweer?

Het gaat goed met Blabber en bemanning! Het is een pittige tocht naar Puerto Rico. Vandaar dat we ook niet eerder konden schrijven. We hebben onze handen en voeten hard nodig om ons schrap te zetten!

Het waait 20 knopen en meer, de stroom en golven komen vanuit het oosten. Er zijn behoorlijk wat kuilen in de weg, waardoor we hobbelen op de golven. Het zoute water komt met bakken over de boot. Alles is nat en zout. We voelen ons net een gepekeld visje! De boot zeilt geweldig. We krijgen alleen de windpilot niet aan de gang. Wat we ook proberen, hij houdt geen koers. Dus Idris als je mee leest, misschien heb je nog een paar tips? Gelukkig hebben we de automatische stuurautomaat ook nog en moeten we alleen zo nu en dan even stroom draaien op de motor om de accu’s vol te houden.

De afgelopen 2 dagen hebben we scherp aan de wind gezeild, nu hebben we de koers iets verlegd en lopen we wat ruimer, waardoor het iets comfortabeler aan boord is. We hebben voor het eerst sinds twee dagen weer koffie gedronken en ik zelfs kan typen!

Ok, we houden het kort. Nog wat facts:
– We hebben 257 afgelegd
– We moeten nog 124 mijl naar Ponce, Puerto Rico
– We lopen gemiddeld 5 knopen, maar nu we de koers verlegd hebben iets meer, nu zelfs 7,1!
– Koers 9 graden

Ayo

1 reactie op “Oversteek: Hoe was het ook alweer?

  1. Hallo Blabbers, gisterenavond weer even jullie site doorgelezen en dat geeft inspiratie! … en tips: zo vond ik zelfs een gedetailleerde handleiding gas-halen-op-curacao-doe-je-zo. Handig hoor! We hopen julie volgend jaar in de Carieb tegen te komen, zijn jullie er dan nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *