In de achtertuin van Blabber: nachtreiger

We ontdekken elke dag iets nieuws in onze achtertuin. Een laag overvliegend watervliegtuigje, de Coast Guard, jetski's beladen met mensen die vooral in het weekend op zeer hoge snelheden door het ankerveld sjeesen, vissende buurtbewoners, nieuwe gele boeien voor de fish farm… Maar het zijn voornamelijk de beesten die we fotograferen voor de achtertuin. Waarschijnlijk omdat ze wat langer stil zitten haha.

Als we op een ochtend vroeg naar de kant gaan, staan deze vogels op een lancha. De vleugels houden ze op een aparte wijze naar voren, in een soort hartvorm. Het zijn nachtreigers. Vanwege de concurrentie met andere reigers, jagen ze vooral 's nachts. Ze hebben hele scherpe ogen en kunnen goed zien in het donker. Met een enkele hap vermorzelen ze hun prooi. Nu zijn ze uitgevist en drogen ze hun vleugels.

Hadden we al verteld dat de koereigers uit het mangrove bosje zijn vertrokken? Op een dag waren ze er niet meer. Is het te druk op de ankerplaats? Of trekken ze in deze tijd verder? We hebben geen idee. Misschien is het een hint en wordt het tijd dat we het voorbeeld volgen! Op zoek naar nieuwe plaatsen en avonturen. Een nieuw zeilseizoen breekt aan voor de Blabberboot & bemanning…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *