Inklaren op San Andres, Colombia

We klaren in bij Rene in dit 'openlucht-kantoor'

We klaren in bij Rene in dit ‘openlucht-kantoor’

Wat een rustige ankerplek. Het is stil. Het water is vlak en er staat een lekker briesje. Maar het is wel een stuk frisser. De ventilator gaat uit en we liggen weer onder de lakens. ’s Morgens spring ik niets vermoedend te water om te kijken of het anker nog goed ingegraven ligt en ik schrik me dood. Het is frrrrrio, kou-houd! Nou ok, fris dan. Brrr. We zijn maar 200 mijl naar het noorden gevaren, maar het is een wereld van verschil met Panama. Nog even en dan wordt het tijd voor de dekbedden!

Lekker uitgerust roepen we de agent op via VHF kanaal 16. Na een paar pogingen beantwoordt hij onze call. Om 10 uur kunnen we inklaren bij Nene’s marina. Het woord dinghydock is bijna langer dan de werkelijke dinghydock bij de kleine jachthaven! Maar we hebben een plek om de dinghy veilig achter te laten, dus we klagen niet! Bijzonder zijn alle spullen die door het hele gebouw hangen. Gevonden voorwerpen uit zee! Agent Rene komt al snel aanlopen en vult het benodigde formulier in. Binnen een half uur voegt een dame van de immigratie zich in ons ‘openlucht kantoor” aan de waterkant. Ook zij vult een verklaring in en neemt met een handshake al snel weer afscheid. Daarna moet Rene naar het vliegveld voor een stempel in ons paspoort. We willen wel met hem mee. Zien we meteen wat van het eiland. Maar zijn brommer biedt helaas niet genoeg plaats voor drie….

Wij wandelen ondertussen rond op zoek naar een bank voor de nodige Colombiaanse dineros en volgen het voetpad langs zee. Onze eerste indruk…. Wat een bedrijvigheid. Zoveeeeeeel brommertjes! En mensen. En golfkarretjes. En winkeltjes van groot tot klein. San Andres is het vakantie- en party eiland van Colombia. En wat is dat water blau-hauw! Wow, overal waar we lopen hebben we uitzicht op het helderblauwe water. Restaurants, barretjes en zelfs de discotheek weten er goed gebruik van te maken door grote brede ramen met uitzicht op het water te bouwen.

Onze hernieuwde kennismaking met de Colombianen is verfrissend! Wat een hartelijk volk. Zo vrolijk, altijd lachen, zwaaien en nieuwsgierig. Ze maken graag een praatje met ons, willen vooral weten waar we vandaan komen en verwelkomen ons regelmatig met ‘welkom in Colombia!’

Na een uurtje gaan we retour jachthaven en krijgen onze paspoorten voorzien van een stempel terug van Rene. We kunnen weer gaan en staan waar we willen. Voor deze diensten betalen we 120 dollar. Ook als we maar een week blijven. Helaas komen we er niet onder uit. We liggen voor de jachthaven, de enige ankerplaats! Rene had ons gisteren al zien liggen!

Kosten inklaren

  • Toeristcard 20 dollar p.p.
  • Agent 80 dollar

Contactpersoon: Agent Rene / Serrana agency via VHF 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *