Internet plekken met free wi-fi in Suriname

In Suriname heb je niet op veel plaatsen free wifi, vandaar dat we de plaatsen waar wij gezeten hebben even voor je op een rij zetten.

In Paramaribo

  • Hotel Krasnapolsky, bestel een consumptie, ze hebben bv. heerlijke espresso en cappucino en loop naar de balie van het hotel voor de internet code
  • Consulaire zaken, als je gaat inklaren neem dan je laptop/ipad/iphone mee. Terwijl je wacht kun je heerlijk internetten. Je hebt geen code nodig, het is een open netwerk.
  • McDonalds, wisselende snelheid en je hebt geen code nodig.
  • ’t Vad, het is niet zo snel maar je kunt er prima het laatste nieuws en mail lezen
  • Hotel Torarica, je hebt hier wel een code nodig, maar die is vast via een medewerker of hotelgast te verkrijgen (lukte ons ook).

In Domburg

  • Kun je alleen betaald internetten in het internetcafé voor 1 euro per uur op de PC. Voor iets meer dan een euro kun je ook een code voor het wifi netwerk krijgen en met je eigen laptop, iPad of iPhone werken. En ze hebben er nog een lekkere coole airco ook. Of als je er voor anker ligt kun je met de wifi code ook prima internetten vanaf je boot. Ze zijn open van 9.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur. Voor de traditionele post en postzegels kun je er ook terecht. Je kunt hier ook de post op de bus doen.
Digicel datakaart voor internet

Digicel datakaart voor internet

Via Digicel

  • En je kunt natuurlijk een datakaartje kopen bij Digicel. In de winkel kijken ze je wat verveeld aan en zeggen dat het niet goed werkt op de iPhone, maar het werkt prima en het is de enige met ontvangst in Waterland! Sterker nog, ze hebben op de hele Suriname rivier ook bereik! En het mooie van de iPhone is dat je er een hotspot van kunt maken en dus met meerdere apparaten op het internet kunt. Je kunt kaartjes krijgen voor 1,  twee weken of meer. Wij hadden aan een datakaartje van een week met 750 Mb meer dan genoeg voor checken mail, zoeken op internet en facebook en Twitter. Moet je alleen wel zorgen dat je laptop niet automatisch gaat updaten, want dat kost Mb’s!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *