Limen

Kunt u mij de weg naar de bar vertellen?

Kunt u mij de weg naar de bar vertellen?

Vandaag gaan we een lekker dagje limen, de plaatselijke term voor luieren en niks doen. Helaas moeten we in de loop van de middag wel de boot verkassen i.v.m. de moorings. De Waltzing Mathilda is vanmorgen verder gegaan richting de Tobago Cays dus wij nemen hun oude plekje in.

Eigenlijk wilde we een sundowner gaan halen op Happy Island. Dit is een piepklein zelfgebouwd eilandje van conche schelpen voor het rif. Janti had eerst een bar in Ashton, maar kreeg niet genoeg klanten. Tevens was hij altijd bezig met het opruimen van oude conche schelpen, die voor oud vuil op het strand werden achter gelaten nadat de inhoud tot maaltijd had gediend. Nu sloeg hij twee vliegen in een klap: hij bouwde een bar op de oude schelpen (rotzooi opgeruimd) en hij krijgt nu wel genoeg klanten. Als je daar niet ‘happy’ van wordt!

Bergen oude conche schelpen... bij ons liggen ze in een souvenierwinkel!

Bergen oude conche schelpen… bij ons liggen ze in een souvenierwinkel!

Helaas is het ons niet gelukt er zelf een kijkje te nemen. Het waait te hard en is het te onrustig in de baai. Er varen nog steeds schepen binnen op zoek naar een plekje. Sinds de Grenadines komen we veel huurschepen tegen. Menig (vaak Franse) catamaran plempt zo zijn schip recht voor onze boot of boven ons anker. En daar waait het nu net even te hard voor, we willen vannacht wel rustig kunnen slapen!

Op het moment dat ik dit schrijf komt er een enorme tweemaster op een paar meter achter ons liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *