Lobster en conch paradise op Cayo Rosario, Cuba

We krijgen de lobsters pan klaar!

We krijgen de lobsters pan klaar!

We gaan om 9 uur anker op. Puff voorop, gevolgd door Blabber en later de catamaran Manuela. We pakken de ‘veilige’ route naar buiten, onze track van de heenweg. Daarna rollen we de genua uit en kunnen we relaxed zeilen, terwijl ik onderweg brood bak. De vislijn hangt buiten boord, maar ze willen niet bijten.

Navigatie cursus deel II

De Rosario passage voor het eiland is smal en ondiep. Voor deel 1 zijn we dik gezakt, dus we zijn extra alert om een tweede vastloper te voorkomen. Het is een spannend stukje, met op een klein gedeelte maar twee meter diepgang.

De oerman komt weer naar boven... lekker vuurtje stoken

De oerman komt weer naar boven… lekker vuurtje stoken

Lobsters

Eenmaal op de ankerplek springen Rob en Fabio in de dinghy. Ze gaan naar het wrak. Op zoek naar vissen, Conch en lobster voor het avond eten. Wij krijgen de lobsters gewoon aan boord bezorgd. Twee mannen van het estacion monkey sanctuary komen langszij en hebben een boot vol lobster. We ruilen lobsters tegen rum en visspullen. Hij maakt ze nog voor ons schoon ook. Nog wat kleine hapjes, olijvenbrood en een salade er bij en we zijn BBQ ready!

Op naar het verlaten strandje

We pikken de Puff op. De Manuela volgt al snel met een boot vol Conches. Er is een klein strandje, met een verlaten palmboom en een kring stenen. Een perfecte plek voor een BBQ. De mannen sprokkelen hout en maken vuur op een berg verlaten Conches. Wij hebben onze eigen ‘Conch Cobb’!

imageTerwijl de conches en lobsters liggen te pruttelen op het vuur, kijk ik om me heen. Het is toch wel bijzonder om hier met twee andere boten te liggen, die we een week geleden nog niet kenden. Nu zitten we op een verlaten strand, aan de meest waanzinnig lekkere maaltijd, terwijl we uitkijken op onze drijvende huisjes aan de horizon. Paradise!

Cuba Cayo RosarioOm 8 uur komen de musquitos. Het eten is op. De spullen zijn afgewassen met zeewater en we gaan retour boot. Even uitbuiken. Zo veel lobster! We hebbben zelfs over!

Locatie: 21.37.286 N / 81.56.21 W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *