Met de publicos naar Isabella Segunda II

De wind is weg!!! We liggen rustig, er zijn geen golven meer en we hebben heerlijk geslapen.

We peddelen naar de kant en pakken een publicos (busje) voor 3 dollar each naar Isabella Segunda II, het hoofdstadje van Vieques. Het is de eerste chauffeur in de Caribbean die geen harde socca muziek of Bijbelse zender aan heeft staan, niet toetert naar tegenliggers of bekenden, de bus is maagdelijk wit zonder schreeuwerige teksten aan de buitenkant (vinden wij trouwens wel leuk hoor!) en de chauffeur vraagt voor de verandering waar hij ons af moet zetten. We rijden via een bijzonder mooi eco resort, W genaamd, naar de hoofdstad en worden op het plein in het centrum afgezet.

De winkeltjes zijn alleen ’s morgens open omdat het zondag is. We genieten van een koffie bij Roy (met Wi-Fi), een broodje bij de plaatselijke bakker, de Funky Beehive is een leuk alternatief hebbedingen winkeltje en bij Black Beard, een dive shop, weten ze ons na het zien van de foto te vertellen dat we een vis uit de Jack familie hebben gevangen. We moeten alleen nog even uitzoeken welke, want er zijn heel veel soorten Jack’s. Na een speurtocht op het internet blijkt het de Horse Eye Jack te zijn!

Liften lukt hier ook niet. Te veel huurauto’s. Jeep doet hier goede zaken,het stikt er van de nieuwe Jeeps! In de middag pakken we de bus terug, drinken een biertje voor 1,50 dollar bij Nasa’s een lokaal barretje en peddelen terug naar de boot om te genieten van een prachtige heldere sterrenhemel en nieuwe maan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *