Met dinghy de Ensenada de Honda baai verkennen

Dwalen door de mangrove in Culebra

Dwalen door de mangrove in Culebra

De motor zit weer op de bijboot, dus we kunnen wat verder varen met de dinghy. We gaan eerst naar het vliegveld. De aankomende en vertrekkende vliegtuigen hebben we nu al zo vaak vanaf de ankerplek bewonderd dat we het nu ook wel eens van dichtbij willen zien. Ze komen aanvliegen over de heuvel, vliegen een stukje boven de weg en pakken dan de bocht naar het vliegveld en landen. Een prachtig gezicht.

Aan het einde van de middag varen we met de dinghy eerst door de mangroves, die ook dienst doen als hurricane hole. Je kunt er helemaal doorheen varen naar de andere kant. Het is er angstaanjagend stil. Iets verder zit het Seabreeze hotel, waar we neerstrijken in het zwembad en de bar in het water, terwijl we de regenbui uitzitten.

Pina Colada, de nationale drank van Puerto Rico
Op het vliegveld en in de dinghydock hebben we gevraagd hoe zij een pina colada maken en deze zo ‘crème-ig’ krijgen. Het blijkt dat we cocosmelk gebruiken en je moet cocos crème hebben. Volgens insiders die van het merk Lopez, maar we kunnen alleen Goya vinden op Culebra. Daarnaast kunnen we variëren met rum, wit of bruin.

Bij de supermarkt halen we de nodige ingrediënten en een zak met ijs en we proberen het nog een keer. Experiment geslaagd! De Pina smaakt voortreffelijk deze keer!

De coconut crème van Lopez

De coconut crème van Lopez

Het recept voor een goede Pina Colada volgens Lopez

Het recept voor een goede Pina Colada volgens Lopez

Recept voor een goede Pina Colada:

  • Ananassap (blikken kun je overal krijgen)
  • Crème de coca
  • Witte of bruine rum
  • Crushed ice (wij bewerken het ijs gewoon met een hamer!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *