Met golfkar naar Flamingo Beach op Culebra

Flamingo Beach Culebra

Flamingo Beach Culebra

A day at the Beach! En daar gaan we heen in een golfkarretje! We hebben gisteren een mooie prijs afgesproken en motoren om 9 uur bepakt en bezakt naar de Town Dock. Daar bellen we het verhuurbedrijf en worden we door de verhuurder met ‘ons’ golfkarretje opgehaald. Helaas blijkt er weer van alles bovenop de prijs te komen omdat we geen creditcard bij ons hebben… Tja, dat heeft ze er gisteren ook niet bij gezegd en ik ga geen creditkaart meenemen naar het strand! De deal gaat niet door. Enigszins teleurgesteld stappen we weer uit de golfkar en willen weglopen. De eigenaar vraagt waar we heen wilden gaan. “Naar Flamingo Beach” zeggen wij. En dan zegt de man dat hij ons wel even brengt met de golfkar, voor niets! Wow wat een service, geen golfkarretje verhuren en ons toch wegbrengen. Klasse! Vijf minuten later worden we gedropt voor de ingang van een van de drie mooiste stranden ter wereld (volgens onderzoek)!

A Medalla op Flamingo beach

A Medalla op Flamingo beach

We installeren ons onder een palmboom en laten de omgeving even op ons inwerken. Wederom een prachtig wit strand met helder blauw water. Lichte golven, waar we heerlijk op mee kunnen surfen. En als we in het water gaan voelen we geen kiezelsteentje, wier of kwallen. Meerollen met de golven is een waar feest en als ik even niet oplet, beland ik in een onverwachte grote golf en word ik met een bikinibroekje vol zand op het strand ‘gekwakt’. That brings back memories naar de vakanties als kind in Bordeaux.

Op het strand wemelt het van de chinezen. Ze houden de kleren aan en dragen hierover meestal een zwemvest, die ze ook aanhouden als ze wel te water gaan. Geloof me de meeste gaan helemaal niet te water. Ze zijn vooral bezig met fotograferen. What’s new? Alleen nu staan ze te springen voor het blauwe water. Ik probeer het ook eens uit 😉

Aan het einde van de dag zijn we allemaal pittig verbrand. Voor we terug gaan douchen we nog even met zoet water op het strand en was ik mijn haar lekker met shampoo van een van de chinezen. Opgefrist lopen we richting de weg, waar we een lift krijgen van visserman John. Ben vertelt hem over de vis die we laatst gevangen hebben. En terwijl John de auto bestuurt, zet hij zijn bierflesje even aan de kant en bekijkt de foto’s van de vis op de iPhone met een half oog op de weg. Hij was onder de indruk van onze ‘nice catch’ en bevestigd dat we inderdaad een mooie Jack hebben gevangen! Bij het centrum zet hij ons af en lopen we nog even langs de supermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *