On our way to Turtle island – Tobago Cays

Mogen we even afrekenen?

Mogen we even afrekenen?

We zijn in Bequia nog 1 keer anker op gegaan, om vlak voor het strand, achter de Full Circle te gaan liggen. Zo konden we zwemmen naar het strand! Vandaag zijn we weer anker op gegaan om verder naar het zuiden te zeilen. Richting de Tobago Cays, op de voet gevolgd door de Full Circle.

Het is weer geweldig mooi zeilweer, we hebben een halve wind (oost), rond de 15 knopen. We lopen dik 6 knopen. De boot liep geweldig. Ik heb heerlijk op het achterdek liggen zonnen. En dat ik dat in al die 10 maanden nog niet eerder gedaan heb, bewijst mijn ontzettende rode en verbrande buik! Onderweg  maken we foto’s van de Full Circle en zij hebben hele mooie zeilfoto’s van ons gemaakt.

Rond 14.00 varen we tussen de twee eilandjes Petit Bateau en Petit Rameau door naar het eilandje Baradal waar we voor anker gaan. We liggen weer vlak bij de turtle area met uitzicht op het eiland ‘Petit Tabac’ (Where’s the rum?” Uit Pirates of the Caribbean). Op de ankerplek is het vrij rustig, er liggen ongeveer 20 boten.

Het water is redelijk helder en we hebben heerlijk gesnorkeld richting het strand en om het strand heen. Uiteraard hebben we een paar schildpadden gezien. We lagen heerlijk, we zien de lichtjes van buureilanden, een prachtige sterrenhemel en met als achtergrondmuziek de branding. Wat een rust!

Ook wel bijzonder om te melden is dat we hier, 5 mijl van de bewoonde wereld en Union Island, zelfs een wifi signaal opvangen van Clifton’s internet café! Het is alleen niet sterk genoeg om in te loggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *